Доставувач од Асда и помага на 90-годишна жена во неволја

Ова е приказна за А момче 23-годишниот Мајкл кој работи како доставувач за Asda. Еден ден, како и секој друг, вршејќи го кругот на испорака на храна, наидува на баба во неволја.

Госпоѓата со очигледни проблеми со подвижноста беше на темно во неговиот стан, бидејќи не можел да ги смени сијалиците. Жената трпеливо чекала да пристигне негувателката за да добие помош.

Micheal

Мишел пристигнал во станот и решил дека не може да ја остави старицата во мрак, па побарал насоки за да го најде светилки нови и брзо ги смени. Старата дама покажа голема благодарност кон ова добродушно младо момче.

Момчето изјавило дека ќе им помогне на секој негов клиент кој има потреба. Стотици клиенти го пофалија Мајкл со огромна пофалба пораки на благодарност.

Ѕвончето со љубезно срце

Оваа едноставна приказна, треба да ја направи одразуваат. Тоа треба да направи многу луѓе да разберат дека ако секој посегне по некого што има потреба, ќе има поплава од луѓе како Мајкл за еден ден. Денес, за жал, владее рамнодушноста, недовербата и одвоеноста кон одредени категории луѓе. На пример, сиромашните, изнемоштените, постарите, болните, скитниците, категориите за жал дефинирани како „невидливи".

испорака момчиња
кредит: драјвери за испорака на asda

Во живот не избираш каде да се родиш, понекогаш ни каде да пораснеш и како, не можеш да избереш среќна или посреќна судбина. Ако ги погледнеме луѓето кои ги сметаме за различни и сфатиме дека сме можеле да бидеме на нивно место, тогаш можеби светот би бил подобро место.

Имаме многу моќно оружје, го имаме Cuore, имаме'анима, да ги искористиме правилно, да ги искористиме да им подариме насмевка и малку љубов на најнесреќните луѓе. Она што го давате, колку и да е малку, ве прави подобра личност и ве прави да се чувствувате исполнети со радост, бидејќи доброто е бумеранг, секогаш ќе се враќа.

Поврзани статии