Валтер Нудо: „Ќе ви кажам за моето искуство со Фејт“

Валтер Нудо е познато телевизиско лице, никогаш не го криел дека е верник, ниту пак важната средба со мистикот Натуца Еволо. Има напишано книга каде што сведочи и раскажува за својата вера.

Валтер Нудо и средбата со Натуца Еволо

Валтер Нудо изјавил дека не верува во преобраќањето кое веднаш го менува животот, туку во тоа постепено преобраќање во кое Бог е покрај вас секој ден и се преобразува. Како да не се согласувате со него? Патот на верата е пат каде што се сопнува и повторно станува, заедно со Бога.

Неговите зборови, всушност: „Не верувам во преобраќањето како изолиран настан што те менува радикално, но Бог е секогаш пред нас ако сакаме да го видиме и слушаме“.

Но, она што го промени текот на историјата на верата во животот на Валтер Нудо беше средбата со Натуца Еволо:

„Добив невидлива прегратка од мистикот Натуза Еволо набргу по неговата смрт, знак што ме натера да разберам толку многу интимни работи“.

Да го преземеме чекорот на верата, Бог ни дава силна демонстрација на Неговото присуство преку каналот на кој можеме да бидеме најчувствителни и со познатиот актер. Одлучен знак.

Во својата книга „Дива е Дона“ вели: „Господ, ако сакаме да го видиме, е до нас.. ги превртев очите“.

Поврзани статии