Глувото девојче гледа како нејзиниот живот целосно се менува и го враќа слухот по патувањето во Лурд

Лурд е едно од најважните места за аџилак во светот, привлекувајќи милиони посетители од целиот свет секоја година во потрага по духовно и физичко исцелување. Протагонистот на оваа приказна е еден дете глува жена која видела како нејзиниот живот целосно се менува по патувањето во Лурд.

слушен апарат

Малото девојче сама 6 години бил на аџилак во Лурд со своите родители. Тие беа со нив 225 аџии кои доаѓаат од целиот свет. Патувањето го организираше Ломбардија дел од Unitalsi а која ни ја раскажува оваа приказна е мајката која го однела девојчето на аџилак бидејќи сакала надеж да и дозволи да живее нормален и среќен живот.

Малото девојче е родено предвреме, на само 26 недели, со тежинадо 800 грама а 3 месеци останала хоспитализирана во болницата Гаслини во Џенова. За да ја спасат, лекарите и дале третмани кои биле фатални за неа аудитивен канал. Малото девојче е сорда во двете уши и живее со слушно помагало.

циеса

Девојчето за чудо го враќа слухот

Па тој го сакаше тој ден да се молат за неговото девојче, но и да се заблагодари на Мадона за да ја спаси. Додека оделе по патеката, се случило нешто сензационално. Малото девојче со чукање на срцето и пријде на мајка си кажувајќи и го тоа се чувствуваше добро и дека уредот повеќе не бил неопходен.

Мајката, шокирана од тоа што се случило, со текот на времето имала потврдена верзијата на малото девојче и откри дека навистина слушнала подобро. Тој, исто така, одлучи да ја подложи својата ќерка на богови тест, за да се објасни ова неверојатно чудо.

Лурд продолжува да остане место на чуда, каде што одат верниците за да се почувствуваат поблиски со Мадона и да бидат сослушани. Таа, исто така, останува единствената позната локација за привиденијата на Мадона. Всушност, тој и се појави на Бернадета, откривајќи и неколку работи сегрети и поднесување барања од неа.