Денот на вљубените е близу, како да се молиме за оние што ги сакаме

Денот на вљубените доаѓа и твоите мисли ќе бидат на оној што го сакаш. Многумина размислуваат да купат материјални добра што се пријатни, но колку добро може да донесе една нова посветена на животот на личноста во твоето срце? Денес ќе разговараме со вас за новоната а Сент Двајвен, заштитникот на љубовниците.

Новена за оној што го сакаш

Како што се наближува Денот на вљубените, што имате на ум за вашиот партнер? Кои подароци ги имате на ум? Кои се тие изненадувања што веќе ги подготвивте? Додека размислувате за сето ова, дали сте размислувале да одвоите време да се молите за неа (или за него)? Среде сета таа возбуда, молитвите се на врвот на листата бидејќи се најскапоцени. Кажувањето молитва за вашите најблиски покажува колку длабоко потоа носите во срцето и му ги принесувате на нашиот Господ да ги благослови и заштити како што ангелите и светците сведочат за вашата љубов.

Ова е новона за Свети Двајвен кој е заштитник на љубовниците. Неговиот празник, на 5 јануари, се слави во Велс. Оваа нова молитва треба да се изговара девет последователни дена:

Светиот Двинвен

„О, блажена Свети Двинвен, вие што ја познававте болката и мирот, поделбата и помирувањето. Ветивте дека ќе им помогнете на љубовниците и ќе ги чувате оние чии срца се скршени.

Бидејќи сте примиле три желби од ангел, посредни се тој да добие три благослови за да ја добие желбата на моето срце...

(Спомнете ја вашата потреба овде ...)

или ако ова не е Божја волја, брзо закрепнување од мојата болка.

Барам ваше водство и помош за да можам да најдам љубов со вистинската личност во вистинско време и на вистински начин и непоколеблива вера во неограничената Божја добрина и мудрост.

Ова го барам во името на нашиот Господ Исус Христос. Амин.

Светиот Двинвен, моли се за нас.

Светиот Двинвен, моли се за нас.

Светиот Двинвен, моли се за нас.

Нашиот татко…

Аве Марија…

Глорија бе...“

Една популарна поговорка вели: „Ако Бог може да нè врати кај Себе, Тој може да го врати секој однос со нас“. Бидејќи ги чуваме нашите најблиски во нашите срца, секогаш треба непрестајно да се молиме за нив.

Поврзани статии