Малото девојче се роди со спина бифида и нејзината реакција кога и дадоа кукла Барби во инвалидска количка

Ова е приказна за малата Ела, 2-годишно мало суштество кое боледува од спина бифида, вродена болест која влијае на централниот нервен систем, особено на 'рбетот. Нема ништо необично во оваа приказна освен што гледајќи ги приложените слики ќе ја видите радоста на еден дете несреќниот, кому му беше ускратен нормалниот живот, се соочи со гест кој за кој било друг би претставувал многу малку.

Elly

Да се ​​биде роден здрав и да можеш да живееш полн живот, можешr прошетка и имајте можност да изберете што сакате да правите во иднина, планирајте, sognare, тоа се работи кои претставуваат нормалност за здрава личност. Сето ова се зема здраво за готово и често не се цени како што треба.

Малата Ела, која страда од спина бифида од раѓање, знае дека ова е со неговите убаво лице цени и сака сè во својот живот. Девојчето живее на едно седија ротел. Еден ден и дадоа кукла Барби, исто така во инвалидска количка.

насмевка

Извонредната реакција на малото девојче кога се соочи со барбиката која личи на неа

Кога го виде, малото девојче покажува израз зачудени. Барбиката е идентична со неа и кога ќе го забележи тоа изгледа како да сака да скокне на столот. Мајката на Ела, Lacey, оваа реакција секако не ја очекуваше. Така да го сними тој посебен момент што го сними видео што потоа го објави на социјалните мрежи.

Тоа мало лице, тој израз, таа радост го направија вирусна за многу кратко време. Мајката објаснува дека Ела, иако не зборува, комуницира со гестови и разбира се што и се кажува. За мајката, знаењето дека е создадена кукла различна од другите беше навистина прекрасно откритие. L'вклучување тоа е нешто фундаментално и важно е да почне од децата, поминувајќи низ играчките.

Барбиката, историска кукла што им донесе насмевки и радост на многу мали девојчиња, ја израдува и малата Ели.