Молитвата на Падре Пио за Светото Исусово срце

Сан Пио од Пјетрелина тој е познат по тоа што е голем католички мистик, дека ја носи стигмата на Христос и, пред сè, е човек со длабока молитва.

Падер Пио секојдневно читаше молитва составена од Санта Маргарита д'Алакок да се залага - сè уште жив - за намерите на оние што му приоѓале.

Исус призна Санта Маргарита дека приврзаниците на неговото Светото срце секогаш ќе бидат утешени во своите страдања и дека тој ќе ги благослови нивните подвизи.

Молитвата до Светото срце на Исус што ја прочита Падре Пио

Или, Исусе мој, ти рече: „Навистина ти велам, прашај и ќе ти биде даден, барај и ќе најдеш, тропни и ќе ти се отвори“. Еве, се јавувам, барам и ја барам благодатта да [вметнете ја вашата намера.]

(Молете се): Оче наш ... Господ те чува Марија ... Слава на Отецот ... Пресвето срце на Исус, јас ја ставам целата своја доверба во тебе.

II, Исусе мој, ти рече: „Навистина ти велам, ако побараш од Отецот нешто во мое име, тој ќе ти го даде“. Ете, во твое име, го молам Таткото за благодатта [да ја вметне својата намера.]

(Молете се): Татко наш ... Здраво на Марија ... Слава ... Пресвето срце на Исус, ја ставам целата своја доверба во Тебе.

III. Или, Исусе мој, ти рече: „Вистина, ти велам дека небото и земјата ќе поминат, но моите зборови нема да поминат“. Охрабрен од вашите непогрешливи зборови, сега барам благодат да ја [вметнете вашата намера.]

(Молете се): Татко наш ... Здраво на Марија ... Слава ... Пресвето срце на Исус, ја ставам целата своја доверба во Тебе.

Пресвето срце на Исус, за кого е невозможно да нема сочувство со измачените, помилуј не, мизерни грешници и дарувај ни ја благодатта што ја бараме од тебе, за тажното и беспрекорно срце на Марија, твојата нежна мајка и наши

(Молете се): Поздрав ... Свети Јосиф, татко на Исус, моли се за нас.

Оваа молитва можете да ја молите до Светото срце на Исус секој ден!

Пресвето срце на Исус, верувам во Тебе!

Поврзани статии