Ромина Пауер и аџилакот во Меѓугорие: „Со сета сила се држев за верата“

Ромина Пауер, во интервјуто за Verissimo со Силвија Тофанин, таа го раскажа своето изненадувачко патување до Меџугорие. Како што сите знаеме, Ромина во својот живот ја доживеа драмата со исчезнувањето на нејзината ќерка Иленија. Оттогаш тој продолжи да се надева на неговото враќање.

уметник

Ромина во своето интервју зборува за тоа кога даваш 6 до 11 години тој живеел во колеџ на калуѓерки и се сеќава на моментите на слободно време поминати секогаш со духовност. Кога го загуби татко му Тајрон Пауер, на нежна возраст од 7 години, тој се држел за својата вера. Потоа ја продолжува својата приказна зборувајќи за патување во Меѓугорие.

Во тој не премногу среќен период од неговиот живот тој претрпел аоперација на коленото. Да се ​​соочи со искачувањето до Подбрдо тој мораше да биде поддржан од 4 момчиња на заедницата Ценакл која таа ја нарекува ангели. Од тој момент се сеќава на срамот што мора да биде физички влечен по таа лизгава и стрмна патека.

Тој првично мислеше дека го добил тој повластен третман поради суили статус на уметник, но се предомислила кога ги видела како се креваат и спуштаат по ридот за да му помогнат на секој на кој тоа му треба, инвалиди, повредени или болни аџии.

Меѓугорје

Сеќавањата и сензациите на Ромина Пауер

Откако стигна до врвот на ридот, Ромина ја раскажува приказната емоции што ја обзеде, Сети се на луѓето кои со љубов му дадоа а Броеница спроведена во онколошка болница. Запомнете тогаш Алдо Кавали многу убавиот апостолски посетител на парохијата Меѓугорје.

Гледајќи го филмот од неговото патување, тој пријатно се навраќа на желба за молитва што ја обзеде кога стигна до врвот и застана пред статуата на Мадона. Во тој момент, тој започна со велејќи дека Мадона навистина избрала непропустливо место за да се појави.

Тоа патување, тие луѓе, приказната за тоа како Мајка Елвира најде начин да им помогне на два милиони деца ширум светот, длабоко ја трогнаа и во исто време се чувствуваше мир во срцето и чувство за зближување длабоко до Мадона.