Тереза ​​од Лизие, чудата што ја направија светица

Тереза ​​од Лисие, позната и како Света Тереза ​​на детето Исус или Света Тереза ​​била француска католичка калуѓерка од XNUMX век, почитувана како светица во Католичката црква. Денес сакаме да ги проследиме со вас чудата што ја направија светица.

Дедо Мраз

Исцелување на слепо девојче

Првото чудо за кое ќе ви кажеме е она што го отвори процес на беатификација. Епизодата што ќе ви ја кажеме ја објасни постарата сестра на главниот лик, малата Кралицата Фукет само 4 години.

Малото девојче боледувало од форма дслепило лекарите го сметаат за неизлечива. Еден ден отиде да се помоли на гробот на Терсе од Лизекс и вечерта по многу силен напад на болка, се смири, погледна во нешто насмеано и се приближи до креветот на својата сестра и ја фати за рака. Таа беше завиткана во чудна аура светла. Таа вечер повторно му се врати видот. Дури и лекар, откако ја прегледал, сертифициран неговото необјасниво закрепнување.

Тереза

Овој настан ја донесе и пејачката Едит Пјаф да отиде на гробот на света Тереза ​​и и таа, претходно слепа, и го врати видот.

Il Secondo чудо се однесува на еден млад човек семинар кој боледувал од белодробна туберкулоза. Дијагнозата што му ја дал докторот не му оставила надеж и младиот човек почнал да се подготвува за најлошото. Но, кога решил да дејствува 2 новини во Санта Тереза ​​неговото здравје одеднаш се подобри. Лекарите, откако извршиле а скенирање на коските, потврди дека веќе нема никаква трага од болеста.

Il трети чудото е за Сестра Луиз, почетник од манастирот на ќерките на крстот во Устариц. Честопати жената страдала од повлекување а од преглед се покажа дека има ачир на желудникот. На моменти ситуацијата се подобруваше, но потоа толку се влошуваше што и го давааПоследни обреди. Заедницата што ја поддржуваше реши да упати молитва до Света Тереза ​​Лизие и сестра Луиз, со малку сила што и остана, им се придружи.

Додека се молеше, за малку ќе имаше впечаток дека светителот и става едно рака на глава и 3 дена продолжил да мириса на одреден мирис во собата. Сепак, исцелувањето не се чинеше дека се случи и на молитви продолжија. Една ноќ од Settembre светителот ѝ се јави на сестра Луиз, велејќи ѝ да биде дарежлива и да има трпение бидејќи ќе оздрави. Неколку дена подоцна сестра Луиз исцели Навистина.