Химена го враќа видот: чудото што се случи на WYD во Лисабон

Она што ќе ви го кажеме е приказната за чудесното исцелување што се случило за време на Светскиот ден на младите во Лисабон во 2023 година, на една девојка по име Химена.

слепа девојка

Химена замина од Мадрид заедно со други млади луѓе и штом пристигнав Португалија, за време на евхаристиското славење ѝ се случило нешто навистина необично.

На почетокот, можеби, и таа не можеше да поверува. Но, кога таа сфати навистина може да се види, не можеше да ја задржи радоста и пофалбите Дио.

Химена, сепак, носеше многу поголем товар од нејзините врсници. Од две години страдал од сериозна болест на очите нареченаспазам на сместување“, што ја остави речиси слепа.

ГМГ

Според она што таткото на младата девојка го изјавил за весникот Иднина, оваа болест го зафатила девојчето поинтензивно од нејзиниот нормален тек. Третманите станаа неподносливи, имал болки и се чувствував разочаран бидејќи немаше резултати. И за да се концентрира на студиите, тој реши заедно со нас родителите да ги суспендира до Божиќ.

Молитвите на Химена се одговорени

Но, за време на тоа требаше да се случи нешто неверојатно Ден на младоста. Неговите молитви никогаш не престанале, како и неговата потрага по лекар кој би можел да најде лек за неговата болест. Но, досега ништо не функционираше.

До таа сабота, по интензивна новона на Мадона, Химена се молеше со многу други млади луѓе, исто така, да побара негово исцелување. За време на миса во црквата на Nuestra Señora de la Luz во Évora de Alcobaça, Химена застана во ред за да се причести.

Додека седеше во клупата почна да да плачи и се плашеше да ги отвори очите. Кога конечно ги отвори, можеше да види сè многу јасно. Го видела олтарот, скинијата, нејзината пријателка како седи до неа. Конечно му се врати видот и плачеше од радост. Ова исто така чудо, за да биде признаен ќе мора да го следи целиот црковен процес.