Вистинско чудо на срцето... анонимен ја дава операцијата на мало девојче кое повторно ќе прооди

Денес сакаме да ви ја раскажеме приказната на малото девојче со среќен крај кој ни ги стоплува срцата Emily, мало девојче кое боледува од церебрална парализа која ја осуди на живот во инвалидска количка. Она што е сепак извонредно е што анонимен милијардер и дал уште една можност со тоа што ја платил скапата операција која семејството не можела да си ја дозволи.

диснејленд

Читање i весници, интернет или телевизија Слушаме се повеќе вести, лоши и немотивирани гестови направени од луѓе и ретко слушаме вакво нешто што за среќа ни помага да помислиме дека сè уште постојат луѓе со големо срце. Овие гестови ни даваат speranza и ни ја носат таа насмевка која премногу често ја губиме.

Сонот на Емили се остварува

Емили го имаше соно повторно да оди и да живее како нормално мало девојче и благодарение на совршениот странец кој и ги наполнил чевлите ангел чувар, не само што ќе го оствари својот сон туку и ќе може да направи прекрасно патување Дизниленд заедно со неговото семејство. Да затоа што овој човек покрај користењето на нозете, помислил и да му подари се сеќавам да споделите со најблиските луѓе.

работа

За семејството на малото девојче, кое на секој начин се обидувало да и помогне, финансирањето на таа операција би било незамисливо. И покрај тоа жртви никогаш не би можеле да заштедат толкава сума. Повикот за интервенција селективна грбна ризотомија, можеше многу да ја подобри неговата ситуација.

така Пола Ретклиф отвора еден прибирање средства во надеж за собирање 100 милиони евра. Неочекувано околу 24 часа подоцна пристигнува телефонски повик и еден човек, кој сакал да остане анонимен, решава да ја финансира целата сума. Таму луд остана вчудоневидени, не можеше да поверува што се случува.

Од неговите слики Фејсбук профил, операцијата поминала толку добро што малото девојче можело да стане и да ги направи првите чекори. Социјалната мрежа го покажува и џоја во очите на семејството на нивното патување во Дизниленд.