Недоверба во авионот: Богородица се качи во авионот

Денес сакаме да ви раскажеме приказна која ќе предизвика веселост и неверување. Сето тоа се одвива на одборот a авион во кој ќе се качи посебен патник: Богородица.

Мадона

Без сомнение, една од најбујните и најекцентрични личности во светот на забавата Фултон Шин. Со својата неодолива смисла за хумор, Шин отсекогаш имал дарба да ги насмее сите околу него. И како што Шин секогаш велеше, имањето смисла за хумор ви помага да ги видите работите.

Но, зошто сакавме да ја воведеме мислата на Фултон? Едноставно затоа што она што ќе ви го кажеме изгледа токму како а божествен хуморспособен да предизвика насмевка. Секогаш треба да се сеќаваме на цитатите на колумбискиот писател во врска со ова Никола Гомез Давила кој тврдеше дека ѓаволот не може да завладее душа која знае да се насмее.

Рајан воздух

Божествен хумор: Мадона плови по небото

Но, да се вратиме на нашата приказна. А 27 годишен Ирец од Белстаф, враќајќи се од одморот во Хрватска со својата девојка, за Daily Star раскажува што се случило во авионот. Всушност, токму на тој лет момчето се нашло како патува до еден статуа на Мадона висок околу шест метри.

Летот замина со речиси три часа доцнење а персоналот, брзајќи да си замине, се качи на сите, вклучително и на статуата на Мадона, сопственост на педесетгодишник, кој ја ставил на седиштето во близина на прозорецот, заземајќи го седиштето на друг патник.

девица Марија

Кога персоналот побарал од патникот да се врати во доделено место, човекот одговорил дека не може, бидејќи местото е окупирано од статуата на Марија. Во тој момент, стјуардот сфатил дека ја качил статуата и ја ставил во држачот, меѓу општа смеа на патниците.

Зборувајќи за авиони кои летаат низ небото и на божествен хумор не можете а да не го забележите тоа Марија се повикува исто како Кралицата Коели односно кралицата на небото.