Жената останува бремена во текот на пробниот период и работодавачот ја вработува на трајна основа наместо да ја отпушти

Во комплицирани моменти како оние што ги доживуваме во кои луѓето без работа стануваат депресивни и во најочајните случаи завршуваат сами да си го одземат животот, оваа приказна ни дава надеж. Ова е приказна за Симона, 32-годишна жена, која кога ќе забремени, не ја губи работата, туку е ангажирана на трајна основа кај неа. работодавачот.

Simona

Оваа приказна на крајот е приказна за ситеи работните жени, премногу често принудени да избираат помеѓу желбата за мајчинство и работа. Премногу често жените добиваат отказ затоа што бремена, гест кој често поради кризата ги принудува семејствата да избегнуваат да раѓаат дете.

Симона Карбонела таа е 32-годишна жена која го доживува најубавиот момент во својот живот: мајчинството. Над неговата глава, сепак, виси сеништето на работата и ... страв од отказ. Симона, во периодот во кој остана бремена, правеше пробен период во консултантска фирма во Милано.

бремена жена

Големиот гест на работодавачот

Во моментот на откривање на мајчинството, радоста беше измешана со стравот од губење на работата. Но, за среќа, нејзината приказна ќе испадне сосема поинаку од онаа на милиони други вработени жени.

Алесандро Некио, менаџерот на студиото кој смета на негова заслуга 35 вработени, откако ја дознала веста за бременоста, не само што и рекол да остане смирена, туку и ја запросил А траен договор. Симона, пред тие зборови е се расплака, солзи на џоја и на неверување.

компјутер

Денес таа е во четвртиот месец од бременоста и нејзиниот работодавец зборуваше за среќата што ја почувствувал кога ја слушнал веста. Тој, син на разделени родители и без своите деца, тој би сакал да биде возрасен што би му бил потребен кога бил дете. Она што треба да го кажеме е дека овој голем човек не само што научил да дава што не го примил, но го трансформираа во додадена вредност.