Една жена закрепнува откако побара благодат за исцелување во Лурд

Ова е приказна за Марија кој, болен од болест, се упатува кон Лурд да побара благодат и го слушаат. Жената која сведочи за своето искуство боледувала од форма на псоријаза. Првично, жената мислела дека тоа е спорадична епизода која ги погодува само рацете, но болеста се влошувала од недела во недела, додека не го зафатила целото тело.

Лурд

Таа и нејзиниот сопруг имаа една работа што никогаш не ги разочара, многу голема вера. Заедно решаваат да одат во светилиштето Лурд и да се моли Богородица надевајќи се на чудо.

Марија првично мислеше дека тоа е минлив испад и исто така во аптека, мислеа дека е еден и едноставно му дадоа маст за псоријаза пред да ја испрати дома. Но, тоа беше само почеток на тешко искушение што ќе и донесе болка и страдање.

Пред Страсната седмица болеста стигналаврвот. Псоријазата беше толку тешка и воспалена што искрвари. Очајни, заедно со нејзиниот сопруг решиле прво да одат кај Фатима, а потоа да се премислат и да се упатат кон Лурд.

mano

Марија ја потопува раката во лековитата вода

На Велики четврток пристигнуваат на нивната дестинација и прашале еден доброволно на местото каде што се наоѓала лековитата вода каде Марија би сакала да ги намокри рацете. Волонтерот им го покажува местото, но пред да стигнат до него застануваат да се молат пред статуата на Марија, во Пештерата на привиденијата.

Потоа стигнуваат до фонтана и Марија ја потопува болната рака, молејќи се со сета своја вера на Мадона да и помогне да оздрави. За жал, кога ја извадив раката од фонтаната, ништо не се смени.

Франција

Но, Марија нема намера да се откаже и следното утро вратете се за повторно да ја натопите раката во фонтаната на исцелувањето. Средно утро чудото се случува'инфекција полека почнува да се подобрува до да исчезне целосно од целото тело по враќањето дома.