Заедно 69 години ги делат последните денови во болница

Љубовта е она чувство кое треба да држи двајца луѓе заедно и да одолее на времето и тешкотиите. Но, денес оваа невидлива нишка која треба да врзе 2 љубовници се чини дека се кине со речиси непријатна брзина. За среќа, се случува да видите парови кои ја направиле својата врска и нивните чувства триумфирале, како парот за кој ќе ви кажеме денес составен од Вирџинија и Томи.

неколку

Оваа приказна има ја премести мрежата а тоа е доказ дека љубовта сè уште постои. Вирџинија и Томи, во брак оттогаш 69 години, останаа обединети и за време на болеста, за време на хоспитализацијата. Родени во Тенеси, тие се запознале како тинејџери во Гимназијата Добинс-Бенет. Во 1954 се венчаа и оттогаш никогаш не се разделија. Дури и кога Томи замина во воена службаВирџинија тргна по него.

Кога се преселиле во Мемфис, имаа 2 деца, Карен и Грег. Во животот тие успеаја да создадат, благодарение на меѓусебната поддршка и соучесништво, семејната транспортна компанија, на Услуги за дистрибуција и транспорт.

Вирџинија и Томи, заеднички живот

Како што старее Томи, тој се разболува Алцхајмеровата болест а Вирџинија секогаш останува покрај него, дури и кога е хоспитализиран воОдделение за палијативна нега во Вандербилт, кога неговиот живот сега беше при крај. Судбината би сакала во исто време, Вирџинија да биде примена во истата болница за пад.

Мемориска слика

Кога болницата дознала за нивната историја, ги сместиле 2 кревети еден до друг. Неколку дена пред 69-годишнината Томи почина и 9 дена потоа му се придружила Вирџинија. Ниту смртта не можеше да ја раздвои оваа голема љубов.

Оваа приказна има вкус на една приказна и покажува колку силно може да биде чувството. Со здружување на силите, почитувајќи се едни со други и сакајќи се успеаја секогаш да останат заедно, да си создадат иднина, да формираат семејство и да живеат како само една личност до смрт.