Како и целиот свет, папата се помоли и за малиот Инди Григориј

Во последниве денови целиот свет, вклучително и интернетот, се собра околу семејството на малото девојче Потоа Григориј, да се моли за неа и да се надева дека ќе и се даде уште една можност да живее. Малиот Инди боледувал од многу ретка митохондријална болест.

бимба ди 8 меси

И покрај противењето на родителите тие сакаа однесете ја во Италија all'ospedale Бебе Исус од Рим, малата Инди Грегори била откачена од машинеријата која и дозволувала да живее. Хоспитализиран во а хоспис, и беше дадена палијативна нега за да ја придружува нејзината смрт која за жал не се чекаше долго. На1,45 часот во понеделник 13 ноември малата Инди полета на небото.

Тоа беше Симон Пилон, адвокат и портпарол на Pro Vita & Famiglia onlus, да ја потврди постапката за откачување на виталните машини. Оваа постапка се случува постепено, со намалена поддршка кислород постепено да ја придружува кон смртта.

Последна опција и трансфер во хоспис

Постапката е спроведена откако судиите наво Апелациониот суд во Лондон ја одбија и последната изнесена жалба. Малото девојче на осум месеци таа мораше да ги прекине третманите што ја одржуваа во живот против желбите на нејзиното семејство. За докторите на Нотингем неговата состојбите биле неизлечиви и крајни.

Mamma

Директорот на Канцеларијата за печат на Светата столица, Матео Бруни, ја соопшти солидарноста на Папата на семејството на Инди Григориј. Папата секогаш се молеше за нив и за сите деца кои страдаат или ги ризикуваат своите животи поради болести и војна.

Исто така, на Италијанскиот премиер Џорџија Мелони направил се за да го поттикне и олесни трансферот на малото девојче во Италија. Малото девојче било хоспитализирано во Медицинскиот центар на Квинс, Нотингем и педијатриската болница Бамбино Гесу во Рим понудија да се грижат за неа. Италијанската влада му додели италијанско државјанство на Инди претходниот понеделник.

I Лондонски судииСепак, тие ја критикуваа интервенцијата на Италија, наведувајќи дека англиските судови знаат да ги оценат најдобрите интереси на детето.

Малиот Инди полета на небото

Опцијата за хоспис, која родителите ја одбиле обидувајќи се да ја обжалат на секој можен начин, стана извесно Петок вечер. Малиот Инди беше дури и одбиен морир дома во станот во Дербишир опкружена со љубовта на нејзините родители три сестри. Она што останува е горчлив вкус во устата, огорченост и очај од 2 родители кои до крај се бореа за правото на живот на нивното девојче. Сега Индија Почивај во мир, далеку од оние кои, со право или не, го бараа правото да одлучуваат за крајот на оваа тажна приказна.