Молитви

Утринска молитва

Утринска молитва

Утринската молитва е здрава навика бидејќи ни овозможува да го започнеме денот со внатрешен мир и смиреност, помагајќи да се соочиме со предизвиците…

Молитвата да биде прочитана во Света сабота за да побара моќна помош од Исус

Молитвата да биде прочитана во Света сабота за да побара моќна помош од Исус

Ти си навистина Бог на мојот живот, Господи. На денот на големата тишина, како што е Велика Сабота, би сакал да се препуштам на спомените. Прво ќе се сетам...

ПОБЕДА ЗА СВЕТСКИ ЧЕТВРТОТ на Исус Агонизирање во Гетсемане

ПОБЕДА ЗА СВЕТСКИ ЧЕТВРТОТ на Исус Агонизирање во Гетсемане

О Исусе, кој преку прекумерната љубов и за да ја надминеш тврдоста на нашите срца, давај многу благодати на оние кои размислуваат и шират посветеност...

Вечерна молитва до Света Троица

Вечерна молитва до Света Троица

Молитвата до Света Троица е момент на размислување и благодарност за се што добивме во текот на денот кој се врти...

Молитвата во неделата на палма да биде прочитана денес

Молитвата во неделата на палма да биде прочитана денес

ВЛЕГУВАЊЕ ВО КУЌАТА СО БЛАГОСЛАВЕНАТА МАСЛИНСКА ДРВО За заслугите на Твојата Страда и Смрт, Исусе, оваа благословена маслинка нека биде симбол на твојот мир, во ...

Вечерна молитва за да побарате посредување на Пресвета Богородица од Лурд (Слушнете ја мојата скромна молитва, нежна Мајко)

Вечерна молитва за да побарате посредување на Пресвета Богородица од Лурд (Слушнете ја мојата скромна молитва, нежна Мајко)

Молитвата е убав начин да се соединиме со Бога или со светителите и да побараме утеха, мир и спокојство за себе и за…

Вечерна молитва за смирување на вознемиреното срце

Вечерна молитва за смирување на вознемиреното срце

Молитвата е момент на интимност и размислување, моќна алатка која ни овозможува да ги изразиме нашите мисли, стравови и грижи пред Бога,…

Молитва да побарате благодат од мајката Сперанца

Молитва да побарате благодат од мајката Сперанца

Мајка Сперанза е важна личност на современата католичка црква, сакана поради нејзината посветеност на добротворни цели и грижа за најпотребните. Роден на…

Древната молитва до Свети Јосиф кој има репутација на „не пропаѓа“: кој ќе ја рецитира ќе биде слушнат

Древната молитва до Свети Јосиф кој има репутација на „не пропаѓа“: кој ќе ја рецитира ќе биде слушнат

Свети Јосиф е почитувана и почитувана личност во христијанската традиција поради неговата улога како згрижувачки татко на Исус и за неговиот пример…

Сан Роко: молитвата на сиромашните и чудата на Господ

Сан Роко: молитвата на сиромашните и чудата на Господ

Во овој период од Великиот пост можеме да најдеме утеха и надеж во молитвата и застапништвото на светителите, како што е Свети Рох. Овој светец, познат по својата…

Многу моќни молитви за повикување благодарение на 4-те светци од невозможни причини

Многу моќни молитви за повикување благодарение на 4-те светци од невозможни причини

Денес сакаме да разговараме со вас за 4 светци заштитници од невозможни причини и да ви оставиме 4 молитви да ги прочитате за да побарате застапништво на еден од светителите и да го олесните…

Молитвата која Падре Пио ја рецитирал за да се посредува за оние кои имаат потреба

Молитвата која Падре Пио ја рецитирал за да се посредува за оние кои имаат потреба

Падре Пио секогаш се молеше за некого затоа што силно веруваше во важноста на молитвеното посредување за другите. Тој беше акутно свесен за тешкотиите и проблемите кои…

Молитва до Света Троица

Молитва до Света Троица

Светата Троица е еден од централните аспекти на христијанската вера. Се верува дека Бог постои во три лица: Таткото, Синот и…

Молба на Пресвета Богородица на чудотворниот медал

Молба на Пресвета Богородица на чудотворниот медал

Медалот Пресвета Богородица на чудотворната е маријанска икона почитувана од католичките верници низ целиот свет. Неговата слика е поврзана со чудо што се случило…

Молитва да побарате посредување на Санта Марта, покровителката на невозможните причини

Молитва да побарате посредување на Санта Марта, покровителката на невозможните причини

Света Марта е личност која ја почитуваат католичките верници ширум светот. Марта беше сестра на Марија од Витанија и Лазар и…

Молитвата на Свети Максимилијан Марија Колбе што ќе биде прочитана денес за да побара помош

Молитвата на Свети Максимилијан Марија Колбе што ќе биде прочитана денес за да побара помош

1. Боже, кој го разгори свети Максимилијан Марија со ревност за душите и милосрдие за нашиот ближен, дарувај ни да работиме…

Молитви за учениците да рецитираат пред испитите (Свети Антониј Падовански, Света Рита од Касија, Св. Тома Аквински)

Молитви за учениците да рецитираат пред испитите (Свети Антониј Падовански, Света Рита од Касија, Св. Тома Аквински)

Молитвата е начин да се чувствувате поблиску до Бога и начин на утеха во најтешките моменти од животот. За студентите…

Молитва до САН ГАБРИЕЛ ДЕЛ'АДОЛОРАТА да побара благодат

Молитва до САН ГАБРИЕЛ ДЕЛ'АДОЛОРАТА да побара благодат

МОЛИТВА до SAN GABRIELE dell'ADDOLORATA, Боже, кој со восхитувачки дизајн на љубовта го повика Сан Габриел дел'Адолората заедно да ја живееме тајната на Крстот...

Молитвата до Сан Силвестро да биде рецитирана денес за да побара помош и благодарност

Молитвата до Сан Силвестро да биде рецитирана денес за да побара помош и благодарност

Дарувај, семоќен Боже, свеченоста на твојот благословен исповедник и понтиф Силвестер да ја зголеми нашата посветеност и да нè увери во спасението.…

Молитва до Света Луција, заштитничка на видот да побара благодат

Молитва до Света Луција, заштитничка на видот да побара благодат

Света Луција е една од најпочитуваните и сакани светци во светот. Чудата што му се припишуваат на светителот се многубројни и распространети низ…

Молитвата до Сан Лука да биде рецитирана денес за да побара помош од него

Молитвата до Сан Лука да биде рецитирана денес за да побара помош од него

Славен свети Лука кој до крајот на вековите како божествена наука за здравјето го запишавте во посебна книга не...

Извонредниот живот на Света Елизабета Унгарска, покровителката на медицинските сестри

Извонредниот живот на Света Елизабета Унгарска, покровителката на медицинските сестри

Во оваа статија сакаме да ви кажеме за Света Елизабета Унгарска, заштитничката на медицинските сестри. Света Елизабета Унгарска е родена во 1207 година во Пресбург, денешна Словачка. Ќерка на…

Итната нова што ја рецитираше Мајка Тереза ​​од Калкута

Итната нова што ја рецитираше Мајка Тереза ​​од Калкута

Денес сакаме да разговараме со вас за малку специфична Новена, бидејќи не се состои од девет дена, дури и ако е подеднакво ефективна, толку многу што е ...

Молитва за помош на оние кои бараат работа

Молитва за помош на оние кои бараат работа

Живееме во мрачен период во кој многу луѓе останаа без работа и се во сериозна економска состојба. Тешкотиите кои…

Катницата на мирот, побарана од Пресвета Богородица, е како да се моли оваа посебна Бројаница

Катницата на мирот, побарана од Пресвета Богородица, е како да се моли оваа посебна Бројаница

Во последно време, сè се случува во светот, од болести до војни, каде невините души секогаш губат. Она што секогаш би го имале повеќе од…

Рајската Мадона е истото чудо кое се повторува на различни места

Рајската Мадона е истото чудо кое се повторува на различни места

3-ти ноември е посебен ден за верниците од Мазара дел Вало, бидејќи Рајската Мадона прави чудо пред…

Молитвата напишана од Падре Пио која го утеши во тага и осаменост

Молитвата напишана од Падре Пио која го утеши во тага и осаменост

Колку и да изгледа чудно, дури ни светците не биле имуни на чувства како тага или осаменост. За среќа го нашле своето безбедно засолниште и…

Денес се сеќаваме на Стигмата на Сан Франческо. Молитва на Свети

Денес се сеќаваме на Стигмата на Сан Франческо. Молитва на Свети

Серафиски патријарх, кој ни остави такви херојски примери на презир кон светот и кон сето она што светот го цени и сака, те молам да ...

Денес го повикуваме Свети Френсис и го замолуваме за благодат

Денес го повикуваме Свети Френсис и го замолуваме за благодат

Серафиски патријарх, кој ни остави такви херојски примери на презир кон светот и кон сето она што светот го цени и сака, те молам да ...

Отец Матео ла Груа: најсилното оружје против злото е молитвата

Отец Матео ла Груа: најсилното оружје против злото е молитвата

Отец Матео Ла Груа бил извонреден свештеник и егзорцист кој го посветил својот живот на борба против силите на злото преку молитва…

Молитва за пофалба на Бога во страдање и искушение

Молитва за пофалба на Бога во страдање и искушение

Денес во оваа статија сакаме да се фокусираме на една фраза која често ја слушаме: „слава му на Бога“. Кога зборуваме за „слава на Бога“, мислиме дека ...

Што може да ни помогне да се справиме со загубата на некој близок? Еве го одговорот

Што може да ни помогне да се справиме со загубата на некој близок? Еве го одговорот

Смртта на некој близок е настан кој ги обзема и ги нарушува животите на оние кои остануваат. Тоа е момент на длабока тага…

Молитвата што ви го менува денот за неколку секунди, Исус секогаш нè слуша нас, ние му веруваме

Молитвата што ви го менува денот за неколку секунди, Исус секогаш нè слуша нас, ние му веруваме

Денес сакаме да ви дадеме молитва, упатена до некој многу сакан светец, која ќе ви помогне да го започнете денот на најдобар начин и да ви даде…

Свети Јован Павле II и молитвата кон Богородица Богородица Успение

Свети Јован Павле II и молитвата кон Богородица Богородица Успение

Свети Јован Павле Втори, беше папа на Католичката црква, од 1978 година до неговата смрт во 2005 година. За време на неговиот понтификат, тој даде ...

Појавувањето на Мадона на монах и нејзиното особено барање (Мадона ди Белмонте)

Појавувањето на Мадона на монах и нејзиното особено барање (Мадона ди Белмонте)

Денес ќе ви кажеме за појавувањето на Мадона на монах по име Ардуино и нејзиното посебно барање. Ардуино, маркизот од Ивреа во моментот на појавувањето…

Бројаница до „Успение Богородица“ за да добие благодат

  УСПЕНИЕ РОЗАРИЈА Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Верувам во Бога, семоќниот Татко, Творецот на небото и на ...

Молитва да се повика Света Ана мајка на Марија и да побара благодат

Молитва да се повика Света Ана мајка на Марија и да побара благодат

Култот на Санта Ана има антички корени и датира од Стариот Завет. Света Ана, сопругата на Јоаким и мајка на Дева Марија е многу…

Зошто е важно да се молиме на Бог секое утро

Зошто е важно да се молиме на Бог секое утро

Денес сакаме да ви оставиме прекрасна молитва да ја читате наутро, да се чувствувате подобро, да започнете на позитивен начин и никогаш да не се чувствувате сами.…

Кога сте немирни и осамени, кажи му ја оваа молитва на Господ и Тој ќе те чуе

Кога сте немирни и осамени, кажи му ја оваа молитва на Господ и Тој ќе те чуе

Кога сте во состојба на немир и збунетост, лесно е да се чувствувате изгубено и без јасна насока за следење. Во моменти како…

Молитва за Санта Марта, покровителката на домаќинките

Молитва за Санта Марта, покровителката на домаќинките

Санта Марта е светица која многу ја сакаат и почитуваат домаќинките, готвачите и снаите ширум светот. Санта Марта е фигура…

Молитвата до Марија да се чита во моменти на тага

Молитвата до Марија да се чита во моменти на тага

Сите ние поминуваме низ моменти на очај и тага во животот. Ова се моментите кои не ставаат на тест и прават да се чувствуваме сами. Кога…

Молитва да побарате посредување на Натуца Еволо во момент на голема болка

Молитва да побарате посредување на Натуца Еволо во момент на голема болка

Натуца Еволо е италијанска мистика која се прослави со својот духовен живот и нејзината борба за мир и единство. Роден…

Во моменти на тага, читајте ја оваа молитва на Пресвета Богородица

Во моменти на тага, читајте ја оваа молитва на Пресвета Богородица

Кога понекогаш во животот се чувствуваме осамени и тажни, не знаејќи што да правиме и не можеме да се соочиме со бурата…

Ако навистина се молите, како што сака Богородица, вашиот живот може да се промени

Ако навистина се молите, како што сака Богородица, вашиот живот може да се промени

Молитвата е форма на религиозна и духовна комуникација што многу луѓе ја користат за да се поврзат со божества или повисоки сили. Молитвата…

Богородица Фатима: спасението се крие во молитвата и покајанието

Богородица Фатима: спасението се крие во молитвата и покајанието

Денес сакаме да разговараме со вас за Пресвета Богородица Фатима, да дознаеме повеќе за нејзината историја, привиденијата на децата овчари и местото каде што ја почитуваат. Приказната за…

Молитва за заштита на вашите деца секој ден

Молитва за заштита на вашите деца секој ден

Егзорцистот отец Чад Рипергер се појави како гостин во подкастот на Grace Force на Соединетите Американски Држави од отец Даг Бери и отец ПодРичард Хајлман, издавајќи…

Кога сте вознемирени или обесхрабрени, верувајте му на Бог и ја читате оваа молитва, ќе постигнете мир во срцето

Кога сте вознемирени или обесхрабрени, верувајте му на Бог и ја читате оваа молитва, ќе постигнете мир во срцето

Во тешките моменти во животот, кога се чини дека сè тргне наопаку или кога сме вознемирени, честопати се прашуваме дали има начин да најдеме…

Молитвата на свети Бенедикт која нè ослободува од злото

Молитвата на свети Бенедикт која нè ослободува од злото

Свети Бенедикт, еден од најголемите светци на Католичката црква е познат по својата духовна сила. Неговиот живот и работа имаат…

29 јуни Сан Пиетро е Паоло. Молитва за помош

29 јуни Сан Пиетро е Паоло. Молитва за помош

О, свети апостоли Петар и Павле, јас НН ве избирам денес и засекогаш за мои посебни заштитници и застапници и смирено се радувам, толку многу...

Да се ​​помолиме на Дева Марија, Утешителката: Мајката која ги теши настраданите

Да се ​​помолиме на Дева Марија, Утешителката: Мајката која ги теши настраданите

Марија Консолатрис е титула која се припишува на ликот на Марија, мајката на Исус, која во католичката традиција е почитувана како фигура на утеха и…