Малото девојче со 100 тумори ја преживува тешкото искушение на болеста и ја добива својата битка

Денес сакаме да ви ја раскажеме приказната на малото девојче со среќен крај Рејчел Јанг. Малото девојче е родено со инфантилна миофиброматоза, неизлечива болест која ја осудува на сигурна смрт. Девојчето беше погодено од најагресивната форма на оваа болест, толку многу што имаше 100 тумори раширени низ телото, најлошото во нејзиното срце.

детето

Телото на Рејчел и чудесното закрепнување

Во сонцето две недели почнал со хемотерапија и животот веќе му висел на конец од раѓање. Но, Рејчел толку многу го сакаше животот преживеал на сè и денес стигна до неочекуваната пресвртница од година и 6 месеци. Лекарите сè уште не можат да објаснат како преживеало толку кревко мало тело 100 тумори и тешка нега.

Мајката во огледало го раскажала теророт што го доживеала во текот на таа година и пол и денес, дека девојчето закрепнало и не е изложено на ризик рецидив, не може да поверува што се случило. Жената ја доживеала бременоста сосема нормално, без компликации и аларм.

дете

Туморите беа откриени дури при раѓањето, кога лекарите беа вчудоневидени од нешто што никогаш не го виделе. Премногу болка за вакво мало девојче да поднесе. Никој никогаш не би се надевал дека оваа приказна ќе има среќен крај. Сите беа подготвени да го очекуваат најлошото. Хемотерапии беа премногу агресивни да носат и туморите во близина на виталните органи тие може да бидат фатални во секој момент.

Рејчел ја започна својата тешко искушение по само 2 недели на животот. Таа беше болна и се хранеше преку туба. Но, одеднаш чудото. По 18 многу долги месеци од хемотерапија и страв, туморите исчезнаа и девојчето конечно се враќа во во живо нормален живот. Ќе мора да се подложувате на проверки секој 3 месеци но сега има иднина да живее.