Мајка без екстремитети тагува за својот син кој почина од малтретирање

Il силеџиство тоа е социјално зло со негативни последици по животите на засегнатите, особено ако овие луѓе се кревки.

Алисон Лапер

За да се спречи и да се бори против него, важно е да се подигне свеста во општеството и да се создаде безбедна и пријатна средина за сите. Но, пред сè, важно е да се обезбеди поддршка на жртвите и да им се помогне да ги обработат траумите што ги претрпеле.

Има премногу приказни за мајки кои ги губат своите деца од луѓе кои ги понижувале, ги исмејувале, па дури и предизвикувале губење на самодовербата, социјална изолација, а понекогаш дури и смрт.

Ова е приказна за Алисон Лапер, храбра мајка која направи се за да го одгледа својот син и да го заштити од злата на надворешниот свет. Но, за жал животот на неговиот син Парис почина на само 19 години.

Приказната на Алисон

Алисон беше напуштен од родители при раѓање, поради неговиот инвалидитет. Девојчето е родено без горните и долните екстремитети. Алисон на тој начин расте во институција, и во 1999 по неколку абортуси, таа успева да го исполни својот сон за мајчинство, да го роди бебето парис. Во 2003 година, жената дипломирала со почести на Универзитетот во Брајтон, а две години подоцна напишала книга “ Мојот живот во моите раце“ објавено од Гардијан, каде ја манифестира сета радост за раѓањето на својот син.

Мајка и син во првите години од животот имале соучесничка и убава врска. Со текот на времето, за жал, поради малтретирањето и прогонството што го претрпе од неговите придружници, Париз почна да се менува.

Момчињата постојано го исмејуваа и го задеваа за неговата мајка со хендикеп.

Првите знаци на вознемиреност и депресија, додека да се повлече од светот, момчето почнало да се дрогира. Алисон, кога нејзиниот син се сврте 16 години била принудена да го даде во притвор. За неа, грижата за тоа сега стана невозможно.

Parys кревкото момче жртва на малтретирање

Весникот Старателот откри дека на млада возраст од 19 години, Парис била пронајдена мртва од случајно предозирање.

За Алисон, болката е комбинирана со скршеното срце од сето она што нејзиниот син морал да го помине поради неговиот инвалидитет. Никој не можеше да замисли до кој степен ова кревко момче претрпело од малтретирањето на кое бил подложен од неговите соученици.

 
 
 
 
 
Прикажи го овој пост на Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава споделена од Alison Lapper MBE (@alison_lapper_mbe)

На Алисон и е важно луѓето да разберат дека Парис не била зависник од дрога и дека не сака да биде запаметена на тој начин. Парис беше само кревко момче кое не можеше да се бори против непријателскиот свет.

Поврзани статии