Медјугорје: патеката посочена од Дама за да се добие благодат

Преку овој преглед на пораки по хронолошки редослед ќе може да се открие молитвеното патување на Пресвета Богородица од Меѓугорје која повеќе од дваесет години ги придружуваше визионерите, парохијата Св. благослови од Семоќниот Бог.
Интегралното читање на објавените пораки и нивната медитација и имплементација во практичниот живот на христијанинот се препорачува за совршено познавање на проектите на Марија, мајка и кралица на мирот, за секој од нас.

Како да постигнете мир со Бог и ближниот:
„Мир! Мир! Мир! Помирете се со Бог и едни со други! И за да го направите ова, потребно е да верувате, да се молите, да постете и да се исповедате “(26)

Како да се молиме со срце:
„Молете се со срце! Од оваа причина, пред да започнете да се молите, побарајте прошка и простете за возврат “(16. 1981).

Како да се зајакне верата во Бога:
„Прави покајание! Faithе ја зајакнеш својата вера со молитва и со таинствата “(8. 1981).

Како да се избегне разделување од сопругот:
„Јас велам: остани со него и прифати страдање. И Исус страдаше “(29).

Како да се избегне моќта на сатаната:
„Сатаната се обидува да ти ја наметне својата моќ. Не дозволувајте! Останете цврсти во верата, постете и молете се! „(16 ноември 1981 година)

Како да се добие заздравување на болните:
Молете се за „Татко наш“, како што Богородица направи на 30 декември 1981 година.

Како да се биде среќен:
„Ако сакате да бидете среќни, имајте едноставен и скромен живот. Молете се многу и не грижете се премногу за вашите проблеми: нека Бог ги реши и оставете се на Него! “ (4 јануари 1982 година)

Како да се добие мир меѓу свештениците:
„Молете се и постете за да владее мир меѓу свештениците! (21).

Како да се практикува единствениот начин на спасение:
„Молете се, молете се, молете се! Верувајте цврсто, редовно признавајте и комуницирајте. Ова е единствениот начин на спасение “(10).

Како да го добиете прифаќањето на Maryубовта на Марија од светот:
„Моли се, светот да ја поздрави мојата убов! (1 март 1982 година).

Како да ги избегнете војните и да ги суспендирате природните закони:
„Ве поканувам да се молите и да постите за мир во светот. Заборавивте дека со молитва и пост можете да избегнете војни и да ги суспендирате природните закони. Најдобар пост е оној на леб и вода “(21).

Како да набавите лек за Западната црква:
„Луѓето треба да бидат охрабрени да одат на исповед секој месец, особено во првиот петок или првата сабота во месецот. Прави што ти велам! Месечната исповед ќе биде лек за Западната црква “(6 август 1982 година).

Како да ги добиете сите благодатта:
„Молете се! Молете се! Кога ти го кажувам овој збор, не го разбираш. Сите милости се на располагање, но можете да ги добиете само преку молитва “(12. 1982).

Како да се добие заздравување на болните:
„За заздравување на болните, неопходна е цврста вера, упорна молитва, придружена со понуда на пост и жртви. Не можам да им помогнам на оние што не се молат и не прават жртви “(18).

Како да добиеме благодат за нашите секојдневни проблеми:
„Да се ​​добие благодат најважно е да се верува цврсто, да се молиме секој ден со иста намера и да се пости по петок на леб и вода. За заздравување на сериозно болните, молете се повеќе и постете повеќе “(20. 1982).

Како да постигнете лекување за болни деца:
„За да се излечи тоа болно дете, неговите родители мораат цврсто да веруваат, горливо да се молат, да постат и да се покајат“ (31. 1981).

Како да се добие заштита на Мадона:
„Молете се, молете се, молете се! Само на овој начин можам да ве заштитам! “ (21 декември 1981 година).

Како да се реши кој било проблем:
„Каков проблем и да имате, јавете ми се и веднаш ќе дојдам кај вас и ќе ви помогнам да ги решите тешкотиите на најдобар можен начин“ (4 март 1982 година).

Како да реагирате на малтретирање луѓе:
„Кога некој ви предизвикува потешкотии, не обидувајте се да се одбраните, туку да се молите“ (26 април 1982 година).

Како да се постигне светски мир:
„Денешниот свет живее среде силни тензии и оди на работ на катастрофа. Може да се спаси ако најде мир. Но, тој може да има мир само со враќање кон Бога “(15).

Како да добиете преобразба на грешниците:
„Би сакал да ги претворам сите грешници, но тие не се обратени! Моли се, моли се за нив! (20 април 1983 година)

Како да се ублажи божествената правда:
„Еве, тука е сè што сакам да ви кажам: преобратете се! Present Му презентирам сè на мојот божествен Син за да се осигурам дека Тој ја ублажува својата правда кон грешното човештво“ (25 април 1983 година)

Како да се дојде до среќен исход на нашата работа:
„Не се живее само од работа, туку и од молитва! Вашите работни места нема да одат добро без молитва. Понудете му го своето време на Бога! Напушти се кон него! Нека ве води Светиот Дух! И тогаш ќе видите дека и вашата работа ќе оди подобро и исто така ќе имате повеќе слободно време “(2).

Како да ја израдуваме Богородица:
„Beе бидам многу среќен ако посветиш барем еден час наутро и еден час навечер на молитва“ (16).

Како да се постигне трансформација на реалноста:
„Најважно е да се молиме на Светиот Дух. Кога Светиот Дух ќе се спушти врз вас, тогаш сè ќе се промени и ќе ви стане јасно “(25 г.).

Како да добиете специјални милости:
„Обожувајте ја Блажената Тајна на олтарот без прекин (...) Во тој момент се добиваат посебни благодатни“ (15 март 1984 година).

Како да спречите Срцето на Марија да плаче солзи од крв:
„Ве молам, не дозволувајте моето срце да плаче солзи крв за душите изгубени во гревот. Затоа, драги деца, молете се, молете се, молете се! “ (24).

Како да се има Божјото благословено дело:
„Драги деца, денес сакам да ви кажам да се молите пред какво било занимање и да ја завршите целата своја работа со молитва. Ако го сториш тоа, Бог ќе те благослови тебе и твоето дело “(5 јули 1984 година).

Како да се добие триумфот на Христос:
„Се прашувате: зошто толку многу молитви? Погледнете околу вас, драги деца, и ќе видите колку е голем гревот што доминира на оваа земја. Затоа молете се Исус да триумфира “(13 септември 1984 година).

Како да и помогнеме на Марија да ги реализира своите проекти:
„Драги деца, ми помогнавте со молитвите да ги извршувам моите проекти. Продолжете да се молите за овие проекти да бидат целосно реализирани “(27. 1984).

Како да ги разберете пораките во Меѓугорје:
„Вие не ги сфаќате пораките што Бог ви ги испраќа преку Мене. Тој ви се заблагодарува, но вие не разбирате. Молете се на Светиот Дух да ве просветли “(8 ноември 1984 година).

Како да се обезбеди среќа:
„Сатаната сака да работи уште поинтензивно за да им ја одземе радоста на некои од вас. Со молитва можете целосно да го разоружате и да се уверите во среќата “(24).

Како да се најде решението во секоја ситуација:
„Во молитва ќе доживеете голема радост и ќе го најдете решението за секоја тешка ситуација“ (28 март 1985 година).

Како да се надминат сите пречки:
„Со Бројаницата ќе ги надминете сите препреки што Сатаната во овој момент сака да ги набави за Католичката црква“ (25).

Како да се надмине сатаната:
„Драги деца, облечете се во оклоп против сатаната и освојте го со Бројаницата во рака“ (8).

Како да ги положите тестовите:
„Драги деца, денес сакам да ве предупредам дека Бог сака да ви испрати искушенија: ќе можете да ги надминете со молитва“ (22).

Како да добиете големи благодати:
„Да се ​​молиме особено пред Крстот, од кој произлегуваат големи благодат“ (12. 1985).

Како да добиете одлични подароци:
„Ако го сакате ближниот, ќе го чувствувате Исус повеќе. Особено на Божиќ, Бог ќе ви даде големи дарови ако се откажете од Него“ (19 декември 1985 година).

Како да ја добиете наградата од Бога:
„Ви благодарам за секоја мала жртва што ми ја понудивте. Драги деца, живејте и вака напред и со loveубов помогнете ми да ја принесам жртвата. Бог ќе ти ја даде наградата “(13 март 1986 година).

Како да добиете благодат од Исус:
„Избрав, драги деца, и Исус ви ги дава своите благодат на светата миса. Затоа свесно живејте ја светата миса и вашето доаѓање е исполнето со радост “(3 април 1986 година).

Како да се надмине влијанието на сатаната:
„Драги деца, само преку молитва можете да го надминете целото влијание на сатаната во местото каде што живеете“ (7).

Како да добиете исцелувања од Марија:
„Драги деца, молете се да бидете во можност да прифаќате болести и страдања со loveубов, како што ги прифати Исус. Само на овој начин ќе можам, со радост, да ви дадам благодат и лекувања што ми ги дозволува Исус“ (11. 1986).

Како да ја разбереме Божјата програма за нас:
„Ве поканувам, драги деца, на молитва со срце; знаете дека без молитва не можете да го разберете сето она што Бог го програмира преку секој од вас: затоа молете се “(25 април 1987 година).

Како да бараме благодат од Бога:
„Драги деца, побарајте од Бога благодатта што Тој ви ја дава преку Мене. Јас сум подготвен да застапувам со Бога за сè што барате, бидејќи Бог ми дозволи да добијам благодат за вас“ (25. 1987)

Како да добиеме сè што бараме од Исус:
„Драги деца, посветете му го времето само на Исус, и Тој ќе ви даде сè што барате, тој ќе ви се открие во целост“ (25. 1987).

Како да постигнете целосна loveубов:
„Молете се, затоа што во молитва секој од вас ќе може да достигне целосна loveубов“ (25 октомври 1987 година).

Како да ги спасиме оние под влијание на сатаната:
„Драги деца, Сатаната е силен, и за ова ги молам вашите молитви и да ми ги понудите за оние кои се под негово влијание, за да ве спасат“ (25).

Како да добиете утеха од Бога:
„Напуштете се на Бога, за тој да ве лекува, да ве теши и да ви прости на сè што ве спречува на патот на loveубовта“ (25).

Како да го добиете дарот на светост:
„Бог ти дарува дар на светост. Молете се да можете да го познавате подобро и на тој начин да можете да му дадете сведоштво на Бога со вашиот живот “(25. 1988).

Како да се сретнеме со Бога:
„Во молитвата на срцето ќе се сретнете со Бога. Затоа, мали деца, молете се, молете се, молете се“ (25 октомври 1989 година).

Како да се разбере убавината на животот:
„Молете се да можете да ја разберете големината и убавината на дарот на животот“ (25).

Како да направите чуда во светот:
„Ако сакате, фатете ја Бројаницата; само Бројаницата може да направи чуда во светот и во твојот живот “(25).

Како да се живее страста на Исус:
„Драги деца, и денес ве поканувам да ја живеете Исусовата страст во молитва и во заедница со него“ (25 март 1991 година).

Како да видиме чуда во нашиот живот:
„Молете се и живејте ги моите пораки и така ќе ги видите чудата на Божјата loveубов во вашиот секојдневен живот“ (25 март 1992 година).

Како да направите чуда:
„Драги деца, денес ве поканувам да се отворите пред Бога преку молитва: нека Светиот Дух во вас и преку вас започне да прави чуда“ (25).

Како да ги разберете знаците на ова време:
„Прочитајте го Светото писмо, живејте го и молете се за да можете да ги разберете знаците на ова време“ (25).

Како да се биде близу до Мери:
„Те сакам, затоа, мали деца не смеете да заборавите дека без молитва не можете да бидете блиску до мене“ (25).

Како да им припаѓате на Исус и Марија:
„Колку повеќе се молите, толку повеќе ќе бидете мои и на мојот син Исус (25).

Како да бидете водени од Светиот Дух:
„Мали деца, не заборавајте, ако не се молите, не сте блиску до мене, ниту со Светиот Дух, кој ве води на патот кон светоста“ (25).

Како да дознаете за Бог:
„Приближете се, мали деца, на моето Беспрекорно срце и ќе го откриете Бог“ (25).

Како да ја откриете loveубовта:
Ако не го сакате Бог прво, нема да можете да го сакате ближниот или оној што го мразите. Затоа, мали деца, молете се и преку молитва ќе ја откриете loveубовта “(25 април 1995 година).

Како да се донесат срцата до Безгрешното срце на Марија:
„Ве поканувам, мали деца, помогнете ми во вашите молитви, да донесам што е можно повеќе срца на Моето беспрекорно срце“ (25).

Како да го имате Исус за пријател:
„Денес ве поканувам да се за inубите во блажената тајна на олтарот. Обожувајте го, мали деца, во вашите парохии и на овој начин ќе бидете обединети со целиот свет. Исус ќе стане твој пријател и нема да зборуваш за него како некој што тешко го познаваш “(25. 1995).

Како да имате срце од месо, а не од камен:
„Твоите срца, мали деца, не се целосно отворени за Мене, затоа ве повикувам повторно да се отворите за молитва, така што Светиот Дух ќе ви помогне во молитвата, за вашите срца да станат од тело, а не од камен“ (25) )

Како да станете едноставни како дете:
„Мали деца, ве повикувам повторно да одлучите за молитва, бидејќи во молитва ќе можете да живеете во преобраќање. Секој од вас ќе стане, во едноставност, како дете кое е отворено за убовта кон Отецот “(5).

Како да ја знаеме смислата на нашиот живот:
„Мали деца, ве повикувам да го напуштите гревот и да прифатите молитва во секое време, така што во молитвата ќе можете да ја препознаете смислата на вашиот живот“ (25 април 1997 година).

Како да ја откриете Божјата волја:
„На посебен начин ве поканувам: молете се, бидејќи само со молитва можете да ја надминете својата волја и да ја откриете волјата Божја дури и во најмалите нешта“ (25 март 1998 година).

Како да имате срца исполнети со убов:
„Мали деца, барате мир и се молите на различни начини, но сè уште не му ги дадовте своите срца на Бога да ги исполни со неговата Loveубов“ (25).

Поврзани статии