Мистеријата на статуата на Аџија Мадона чии чевли се истрошија

Денеска ќе ви раскажеме една многу убава приказна, онаа за Аџија Мадона, кој ги носеше чевлите додека спиеше. Сестрата Маура е таа што зборува за тоа. Секој кој живее во близина на Неапол не може да не ја знае болницата Сантисима Анунзијата каде мајките кои не можат да се грижат и да ги воспитуваат своите деца ги оставаат за некој да може да се грижи за нив и да се грижи за нив.

Мадона која носи чевли

Во црквата Santissima Annunziata, која денес се наоѓа зад болницата во областа Виа Форчела во Неапол, имасвета слика на Мадона дел'Анунзијата. Овде се вели дека Мадона станува ноќе да оди да го посети сирачиња и му ги истроши чевлите.

Аџиката Мадона бдее над сирачињата

Сестрата Маура Уна зборува за оваа приказна во Ил Матино религиозен секогаш насмеана и секогаш подготвена да ја раскаже приказната за кој и да дојде кај неа шал на Мадона. Чевлите на статуата треба често да се менуваат, им вели сестра Маура на оние што ја прашуваат, како што секоја вечер Марија оди да ги посети своите деца и притоа ги троши.

црква

Носените чевли не се фрлаат, но сочувана и донирана на луѓе кои бараат од Мадона одредени чуда. Сестрата Маура, исто така, раскажува како и покрај годините што минуваат, сè уште има многу деца кои се оставени во болницата Анунзијата и за секое од овие мали ангели Мадона го става својот љубовен поглед.

Потоа тој раскажува приказна episodio се случи во ноќ како и секоја друга на дежурен лекар. Докторот го слушна неговото име и се упати кон собата, следејќи го повикот. Така тој пристигна пред креветче на бебе кое се гуши. Тој глас му даде шанса на докторот да го спаси на време.

Аџиката Мадона бдееше таа ноќ едно од неговите деца и му го спаси животот. Статуата на мајката на сите напуштени деца има долга вистинска коса која паѓа над сина наметка.