Молитва за пофалба на Бога во страдање и искушение

Денес во оваа статија сакаме да се фокусираме на фраза што често ја слушаме "Слава на Бога“. Кога зборуваме за „слава на Бога“, мислиме на она што се нарекува обожавање или благодарност кон Бога, за неговата љубов, неговата мудрост, неговото водство и неговото присуство во сечиј живот. Ова често се изразува преку молитва, пеење и духовно размислување.

Дио

Оваа фраза често се поврзува со страдање и судење. Овие 2 поими, сепак, се однесуваат на оние искуства што ни ги носат тага, болка, чувство на загуба или тешкотии во животот. Тоа може да биде болест, загуба на љубов или пари, семејни проблеми или која било друга околност што нè тестира емоционално, физички или психички.

Фалете го Бога за време на тешки времиња Можеби изгледа чудно, но има неколку причини зошто овој пристап може да биде важен. Пред се, оваа пофалба за време на страдање може да ни помогне да ја разгледаме ситуацијата во едно правилна перспектива, кои ги надминуваат нашите непосредни проблеми и се фокусираат на добрите работи што сè уште ги имаме.

mani

Прегиера

О Боже, нашиот Небесен Отец, на овој ден ви упатуваме пофална молитва и покрај страдањата и искушенијата со кои се соочуваме. Ти си Бог кој нè има нас создаден со љубов, му дадовте смисла и цел на нашето постоење и дури и среде тешките времиња, секогаш сте со нас.

Те славиме, Господи, за твоето верност, затоа што нè поддржувате и не водите на патот, дури и кога се чини дека се е изгубено во маглата.

Ci ви се поклонуваме, Боже на надежта, да не зајакнуваш особено во искушенијата и да ни дадеш сила да ги надминеме со твоја помош.

Откриј ни ја, Боже, твојата божествена мудрост, помогни ни да го разбереме значењето на ова страдање и да имаме вера во твојата љубов и откупување. Во тебе наоѓаме засолниште и утеха, сигурни сме дека и среде тешкотии, вие ќе не воскреснете, како што направивте со вашите Сине Исусе.

Те славиме, семоќен Боже, зашто Ти си наш штит и наша карпа, ја вознесуваме нашата пофална молитва кон Тебе, дури и во испитувања. Ти благодариме, Боже, затоа што нè сакаш и ни го даваш надеж и мирДури и во страдања и искушенија. Тоа е твое слава блескај во нашите срца и пројави ја својата моќ среде неволја, за да можеме да се радуваме и да се радуваме во твоето присуство.

Те славиме, Господи, со сето наше битие, за твоето amore без ограничување и твојата бескрајна милост, Во тешкотиите и предизвиците се прилепуваме до тебе. Амин.