Моќта на Светата Бројаница да ја добие интервенцијата на Бога и Богородица во нашите животи

Оги зборуваше за Броеница и моќта да ја добиеме интервенцијата на Бога и Богородица во нашите животи. Оваа круна е средство преку кое се обезбедуваме под мајчинската заштита на Пресвета Марија, која совршено не води.

да се молат

Но, што велат тие? Santi на Бројаница? На пример, Свети Пио Пиетралкински еднаш му рекол на еден од неговите духовни синови да му го извади оружјето од џебот и момчето ја извадило круната од џебот на јакната на Падре Пио, велејќи му дека во џебот немаше оружје туку само Бројаницата. Падре Пио во тој момент одговори дека токму тоа е оружјето.

Но, има и многу други изјави на светците за неговата делотворност, како онаа на Света Тереза ​​од Лисиекс кој вели дека Бројаницата е синџирот што го поврзува небото со земјата. Или зборовите на Мајка Тереза ​​од Калкута која ги повикува сите да се лепат за Бројаницата како бршлен за дрво, зашто без Богородица не можеме да останеме да стоиме.

за Благословен Бортоло Лонго, бројаницата е слаткиот синџир што повторно нè поврзува со Бога.За папата Пие XII таа е компендиум на целото евангелие.

Бибија

Дури и ѓаволот ја препознава моќта на Бројаницата

Да потсетиме дека за време на а егзорцизам ѓаволот е принуден да му ја каже вистината на свештеникот кој работи во името на Исус и Црквата.

Тоа го додаде и ѓаволот литаиите се неподносливи затоа што ја фалат онаа која е најскромна и која Бог ја подигнал и по благодат ја направил семоќна. На демон едноставно не може да издржи дека на суштество како неа му биле дадени такви привилегии.

Ова нè тера уште повеќе да ја разбереме моќта на молитвата на Бројаницата и нејзините благотворни ефекти и зошто е толку препорачана од Дева Марија и големите светци.

Во исто време тоа е се плаши од злобниот кој е обземен од тоа и против кого не може ништо да направи. Она што го научивме треба да биде поттик да почнеме да ја рецитираме Светата Бројаница со нова свест, за таа да стане едно вообичаена практика.