Наставник во основно училиште го донира својот бубрег на тешко болна зеничка и на тој начин и дава нов живот.

Ова е сведоштво за тоа како училиштето понекогаш се трансформира во семејство и љубовта со која наставниците се однесуваат кон своите ученици. Ова е приказна за малата Наташа Фулер, малото девојче кое уште од најмала возраст мораше да се соочи со тежок живот поради rene болен и потребата од трансплантација.

Наташа

Наташа таа е мало девојче г8-те години кој посетува основно училиште Оукфилд основно училиште, под влијание на Игл-Барет синдром, ретка конгенитална малформација која вклучува малформации на абдоминалните ѕидови, дефекти во развојот на уринарниот систем и кај мажите, аномалии во тестисите.

Малото девојче поминало многу време во Болница да се подложи дијализа чекајќи го списокот на донатори каде што била регистрирана да скролува и моментот да пристигне трапианто. И покрај неговата болест, тој секогаш попладневно одеше весело и со убава насмевка на усните.

odyоди

Џоди и го донира својот бубрег и нов живот на малата Наташа

Денот на учителката на Наташа, Џоди Шмит, дознава за неговата состојба, неговата судбина засекогаш се менува. Џоди почувствува дека сака да направи нешто за тоа мало девојче и затоа се подложи на а тестирање на компатибилност. Резултатот од тестот бил позитивен и жената не чекала ниту момент подложени на операција и го донира неговиот бубрег на малото девојче.

За учителката, знаејќи дека тоа мало девојче кое веќе толку многу страдало може повторно да се насмее и да води нормален и мирен живот е најмногу. големо задоволство.

интервенција

Малото девојче по операцијата е во ред и си го врати детството. За својата учителка тој троши само зборови на љубов и ја чувствува како дел од своето семејство. Треба да има многу повеќе Џоди во светот, ангели дека Дио тој испрати на земјата да ја ублажи болката на најнесреќниот.