Описот на Пресвета Богородица Меѓугорје виден од гледачите

Во оваа статија ќе се обидеме да го разбереме изгледот и привиденијата на Пресвета Богородица Меѓугорје преку приказните на гледачите.

настапи

На прашањата поставени од фрањевскиот татко Јанко Бубало, одговара гледачот Вичка, кој опишува што се случило во текот на првите 3 години од појавувањето од јуни 1981 до декември 1983 година.

Во своето прво појавување Вика ја опишува девицата како убава рагаза со дете во прегратка кое ѝ ѕвонеше да се приближи. Во следните денови блесок светлина ги обви луѓето собрани да му се восхитуваат. Во меѓувреме, Пресвета Богородица од Меѓугорје лебдеше во воздухот со долг превез и облеана облека.

Како изгледала Пресвета Богородица Меѓугорје во првите 3 години

Девицата точно ја опишуваат оние кои ја имале среќата да ја видат. Се претставува како млада девојка од прибл 20 години со превез на главата и круна со 12 starsвезди. Очите се светло сини, брановидната црна коса и слабото и издолжено лице.

На некои настапи таа беше облечена во а златен фустан кај други бојата на фустанот се менуваше, но моделот секогаш остана ист.

верен

Вицка вели дека со текот на времето дури и нејзиниот начин на појавување се променил. Отпрвин се манифестираше со приближување до гледачите или покажувајќи им ја точката каде што е со светлината. Набргу потоа начинот на прикажување се смени. Всушност, тоа се појавило само кога визионерите го направиле крстот или го рецитирале Оче наш.

Неговите појави секогаш се случуваа околу 18, 18,30 часот и првото нешто што го правеше кога се појави беше да ги поздрави визионерите со „Пофален е Исус Христос“.

Пријавите на Богородица беа многу кратки. Само во една прилика, во мај 1982 година, останал пеr 45 минути додека свештеникот ја рецитирал Бројаницата.

Во првите 30 месеци Богородица Меѓугорје се појави вкупно 1100 пати во 38 пошта неколку, но во повеќето случаи на ридот на Подбрдо.

Поврзани статии