Остеосарком го однесе на 17 години, но со доверувањето на својот живот на Бога тој стана пример за младите

Денеска на годишнината од смртта на Дејвид Буџи, сакаме да разговараме со вас за ова многу нормално, но во исто време и несекојдневно момче.

момче

Дејвид имаше само 17 години, таа беше тинејџерка како и сите други, полна со соништа за остварување и живот што допрва треба да се живее. Но Судбината имал повеќе за него и затоа му била дијагностицирана а остеосарком, кој го придружувал до смрт.

Сепак, она што беше изненадувачки беше неговиот пат. На почетокот, како нормално момче, живееше надевајќи се, прво дека не е рак, потоа дека може да се излечи, на крајот дека нема да прерасне во метастази. Сите овие се надева стрБев разочаран.

„Среќата што не поминува“ од Дејвид Буги

Во овој момент, наместо повеќе да не верувате во ништо и да се деморализирате, за време на една особено емотивно тешка ноќ, молете се на Броеница и пристигнува долгоочекуваната благодат.

молитва

Прво очајно плаче, а потоа се чувствува внатре што да прави волјата Господова е најдоброто нешто што можело да му се случи. И тој целосно се потпира на рацете на тој човек Дио многу се молеше за. Реши да го каже почетокот на својот најубав период, среќата која не поминува, како што ја нарече, во видео.

Свесен дека Божјиот план е еден љубов цртање, решава да ја доживее својата болест од друга перспектива. Жетва, молитви, медитацијата и Божјото Слово, преобразете го во пример за другите млади. За нив, кои го следеа и го сакаа, ги нудеше своите маки, секогаш со насмевка и утешен збор за сите.

кроци

За оние кои го познаваа тој станапријател што многумина го немаа, референтна точка и личност на која би можеле да ги доверат своите најлични работи. Некој да прашам посредува со Бог.Оваа епизода покажува колку Бог и вера се големи и како можат нормално момче исплашено од смрт да трансформираат во здрав носител на џоја и amore.