Пар се тепаше да посвои 4 помали браќа и да ги натера да пораснат заедно без да ги разделат

Посвојувањето е сложена и деликатна тема која треба да се дефинира како чин на љубов и одговорност кон детето. Многу често, сепак, станува бизнис што има врска со сè освен со љубов. Усвојувањето станува многу долг процес полн со документи што многу често ги обесхрабрува семејствата. Денес ќе ви ја раскажеме приказната за Брендон и Џенифер Прат кои се бореа да посвојат 4 мали браќа заедно и дајте му шанса да не се раздели.

семејството

Оваа млада двојка навистина направи голем љубовен гест борејќи се до победа за да избегне а 4 деца скршеното срце што го посвојуваат различни родители и не можеш растат заедно. Патот беше долг и кривулест, но на крајот љубовта беше триумфираше.

4 мали браќа заедно наоѓаат семејство во кое живеат

 Леандро, Кристијано, Енцо и Вилијам, ова се имињата на малечките напуштени од нивната биолошка мајка и чекаат посвојување. Во случаите на браќата и сестрите, особено со оглед на големиот број, многу ретко се случува да бидат пречекани во семејство сите заедно. Таму Американски пар но сакаше да направи многу повеќе отколку да им даде покрив над глава и љубов на овие малечки, реши да ги натера да останат заедно, барајќи посвојување на сите 4.

деца

Процесот е веќе тежок за едно дете, а камоли со 4. Требаше 2 и пол години да го доврши од кои 30 дена живеел во Бразил. После толку чекање, толку болка, толку хартии и толку време, семејството е обединето и живее среќно. Момчињата имаа можност да пораснат опкружени со наклонетоста и топлината на 2 прекрасни луѓе.

 
 
 
 
 
Прикажи го овој пост на Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава споделена од Брендон Прат (@brandonpratt1)

За приказна А среќен крај, за жал има уште премногу чекање. Хартии и бирократија кои седат на маса со години, оставајќи ги животите на многу луѓе во неизвесност. На време, овој скапоцен параметар кој често се фрла без никаква валидна причина, треба да се скрати и трансформира во нови насмевки.