Роза Новена: приказните на оние кои добиле галење од Света Тереза ​​(1 дел)

Новената на се зголеми, посветена на Света Тереза, ја рецитираат многу луѓе ширум светот. Аналиса Теги, личност посветена на светецот, го снима од 9-ти до 17-ти секој месец и одлучува да го сподели со веб-страницата. Како одговор добил многу сведоштва од луѓе кои додека го рецитирале го почувствувале галењето на света Тереза ​​која не штедел рака на оние што ја повикувале. Па, ајде да ги читаме приказните на луѓето кои го почувствувале тоа.

Санта Тереза

Интервенцијата на Лора и 3-те шеќерни рози

Лаура вели дека еден ден откако Аналиса ја започнала својата нова приказна, била повикана од одделот гинекологија да се отстрани а полип на матката што и предизвикуваше проблеми. Затоа сметал дека ова е вистинската можност да почне да рецитира новена во чест на светителот.

Тој се молеше и се довери на нејзината глума 9 дена. Два дена пред операцијата, еден нејзин пријател не ја видел на миса и му рекол дека оставила нешто за неа на работа. За да ја увери својата пријателка, Лора и испратила порака во која и кажала дека се е во ред и дека е мирна во врска со операцијата, бидејќи се потпирала на Санта Тереза. Така, повторно преку порака ја праша дали ја знае историјата на Новените.

Тереза ​​од Лисие

Пријателката одговорила дека ги познава и дека тоа што и го оставила, дури и намерно да го направиле, немало да и го покажат. Она што ѝ го даде беше едно овошен тарт со во центарот 3 шеќерни рози. Кога и се јавила да и се заблагодари, нејзината пријателка и рекла дека тоа не може да биде случајно затоа што тој ден нејзината мајка подготвила 3 ​​тартови, но ставила само 3 рози на оној што треба да и го достави.

На денот на операцијата се беше решено без најмала компликација. Санта Терезина уште еднаш покажа неговото присуство.

Разговорот и грмушките од рози

исто така, Луција сакал да го остави сведочењето. Последните неколку периоди ја под стрес бидејќи ќе мораше да носи важни одлуки на работа. Не знаејќи што да правам, се обратив до Санта Тереза ​​за помош за да ја донесам најдобрата одлука. Така започна новата и потоаили 3 или 4 дена, На работодавачот и се јавил прашувајќи што сака да прави во иднина и ѝ предложил разговор. Во тој момент сфатил дека светецот веќе имал започна со работа. Продолжувајќи ја нововената, тој ја замоли да ги расветли нејзините мисли и да и даде мудрост да избере.

На 21 април поддржа 2 интервјуа во негово друштво, последен со тој што би станал нов газда. Разговорот се одвивал пред богови грмушки од дива роза. Таму директно ја прашале што сака да прави и таа без двоумење прашала прифаќам новата улога без страв, знаејќи дека ќе продолжи да ја има Тересина покрај себе за време на неговото патување.