Сведоштво за чудото на Света Франсис за 5-те рани

Она што сакаме да ви го кажеме денес е приказна за една жена која сака да посведочи за чудото добиено од Свети Франсис од 5-те рани.

Благословен

Свети Франсис од 5-те рани ја прими благодатта на стигмата, петте Христови рани, кои ги носеше со смирение и страдање. Целата своја енергија ја посвети на служба на Бога и други, и се памети како пример на христијанската вера и љубов. Починал во 1914 година и бил канонизиран во 1984 година од Папата Јован Павле Втори.

Протагонистот на приказната е жена која отсекогаш сакала големо семејство, но подоцна десет месеци на бракот открива дека е бремена со а ектопична бременост која бара операција. Следно, започнете a голгота на платени клинички тестови и медицински интервенции, без успех.

Ја изгуби надежта за зачне природно, парот одлучува да се обрати во центар за асистирана репродукција. Во овој период, жената гледа телевизиски извештај на Санта Марија Франческа од Петте рани на Неапол и решава да оди во неговата куќа да се помоли за чудо.

Дедо Мраз

Свети Франсис од 5-те рани и чудото од бременоста

После мистично искуство, парот се враќа дома со надеж и продолжува да се моли. Конечно, по многу неуспеси, жената открива која е таа повторно бремена со позитивен тест за бременост. Иако тестот на крвта кој го мери присуството на хормонот hcg на почетокот бил низок, по една недела одложена менструација, бета се зголемуваат и гинеколошкиот преглед потврдува дека бременоста е внатре во матката.

Двојката е исклучително среќна и благодарна за ова чудо и е посветена да го донесе своето дете во малата куќа Света Марија Франсис за да се обезбеди лак и секогаш ѝ посветува молитва. Жената со своето сведочење сакаше да и каже луѓе дека никогаш не смееме да престанеме да веруваме и да се надеваме на нешто, бидејќи чуда секогаш можат да се случат.