Кога се роди малата Бела, во родилната сала паѓа тишина

Бременоста и чекањето да се роди нов живот е период на среќа, сомнежи, стравови и емоции. Период во кој чекаме да започне нова фаза од животот. Потоа раѓањето кое го раствора секој сомнеж и неизвесност, моментот кога сонот се остварува. Ова е она што треба да се случи, но понекогаш не оди сè според планираното, како во случајот со малото девојче Бела.

дете

За време на бременоста, мајката претрпе тестови и ултразвук но никогаш не и било дијагностицирано нешто посебно, сè беше нормално. Меѓутоа, во моментот на породувањето и раѓањето, кога сите во собата молчеа и никој не и посакуваше добро, таа сфати дека нешто не е во ред.

Елиза Банеман и нејзиниот сопруг Ерик Откако дознаа дека ќе станат родители, беа без кожа од радост. Малото девојче сепак одлучува да се роди еден месец пред тоа на закажаниот датум. Засега сè уште нема аларм, со оглед на тоа што на предвремено породување тоа се случува многу често и детето обично лесно закрепнува.

слатко чекање

Малата Бела и Тречер Колинс синдром

Меѓутоа, во моментот на раѓање, во родилната сала паѓа тишина. Малото девојче е родено со едно редок синдром што му дава посебен изглед, особено на ушите, кои беа многу помали од нормалното. Малото девојче веднаш е пренесено внатре терапија интензива а по разни тестови лекарите откриваат дека тој боледува од синдромот Предавник Колинс.

Симптомите може да се движат од благи до тешки и може да вклучуваат малформации на черепот и коските на лицето, деформитет на увото надворешно и средно уво, расцеп на непцето, малформации на очите и проблеми со слухот. Бела е родена со речиси сите симптоми на болеста.

Нејзината живот ветува дека ќе биде тешко и полно со пречки за надминување, но за среќа таа има 2 љубезни родители покрај неа кои ја пречекаа уште на самиот почеток и се подготвени да ја поддржат на нејзиното патување, исполнувајќи ја сољубов и наклонетост.