Чудото од марамчето на Богородица Меѓугорје

Дали некогаш сте слушнале за приказната за марамче на Богородица Меѓугорје? Протагонист е Федерика, жена на која животот не и ветуваше розова иднина. Во петтиот месец од бременоста со морфолошки ултразвук му биле дијагностицирани малформации.

бело марамче

За родителите, кои дотогаш беа среќни и ентузијасти од чекањето, таа бременост се претвори во извор на сомнежи, стравови и неизвесности. Малото девојче имаше две малформации на главата, вентрикуломегалија и агенција на корпус калозум. Во овие случаи, лекарите ги советуваат родителите да прекинеда избегнат страдање за себе и за своите деца.

Со оглед на тоа дека наинтервенција што Федерика мораше да се подложи ќе беше многу сложено со многу ниска стапка на успех, ова беше единствената опција што требаше да се усвои. Дури и ако детето беше преживеал по операцијата, неговиот живот ќе биде исполнет со тешкотии и страдања.

Родителите, сепак, да тие се спротивставија на абортусот и решија да се потпрат на свештениците, за да имаат поддршка што би можела да ги поддржи за време на нивното патување. До парот остана еден Зија многу посветена на која решила да оди аџилак во Меѓугорје и молете се за нив.

Меѓугорје

Марамчето се става на стомакот

Откако пристигнала, земала бело марамче и го се нанесуваат на Мадона. По враќањето тој и го подаде на Федерика, велејќи и да го стави на стомакот. Жената го направи тоа и сонуваше таа ноќ Свети Јосиф и Исус кој ја уверувал, велејќи и да не се грижи, дека се ќе биде во ред.

На крајот на бременоста, парот решил да оди на породувањеБолница Сан Џовани Ротондо. Пред зададениот термин, Федерика беше подложена на рутинска процедура тестови и ултразвук. Токму при последниот ултразвук излезе на виделина дека вентрикуломегалитеа исчезна.

Сите беа во неверување, мислејќи дека тоа е грешка, но на денот на нејзиното раѓање, девојчето се роди совршено. здрав и здрав. Богородица Меѓугорје ги слушаше нивните молитви и се оствари чудо долгоочекуваниот.