3 моќни свети предмети кои не можат да недостасуваат во домот бидејќи ја носат Божјата благодат

Денес зборуваме за Sртвувања свети предмети кои можат да се сметаат за продолжение на самите Тајни. Според Катехизмот на Католичката црква, тие се свети знаци кои имаат за цел да ги подготват луѓето да ги примат плодовите на светите тајни и да ги осветат различните околности на животот.

распетие

Тие беа воспоставена за секој да може да има поинтимен и подлабок однос со Исус Христос и да биде дел од животот на Црквата од нејзиното потекло. Сепак, многу католици ги имаат употребени погрешно низ вековите бидејќи никој не ги научил за нивната цел и значење. Кој ги користи како средство за суеверие обврзува a тежок грев.

Затоа е важно да се разјасни за што служат и како да ги користат. Таинствата служат за збогатување на верата и внесување на Божјата благодат во она што луѓето го прават таму каде што живеат. Многумина сигурно ги имаат дома, како Распетие, сол на Бенедикт и света вода. Секој од нив има одредена функција и цел.

Света вода

Целта и функцијата на Сакраменталите

Крстот на Исус е а симбол на љубовта на Исус за сите нас. Навистина, тој го жртвуваше својот живот за да не спаси од гревот. Тоа е моќен симбол на љубовта и оружје против злото. Се молиме пред тоа да прашаме пердоно за нашите гревови и да се спротивставиме на искушенијата.

L 'Света вода тоа е наш симбол крштевање и нашето откупување. Тоа е уште еден знак дека на ѓаволот мрази, како што потсетува на поразот на демон на ден Велигден. Можеме да го благословиме нашиот дом со света вода во знак на прочистување и не заборавајте да се чуваме чисти и далеку од влијанието на ѓаволот.

Il благословена сол тоа е моќно средство за исцелување и прочистување против злото. Можеме да го ставиме во аглите на куќата или да го носиме со нас во торба, како заштита од нападите на злобниот. Тој е симбол на Божјата заштита над луѓето и местата каде што се користи. Исто така Отец Аморт, познат егзорцист, препорача да се користи за заштита.