Përkushtimi ndaj punëtorit të Shën Jozefit që do të bëhet sot 1 maj 2024

Përkushtimi ndaj punëtorit të Shën Jozefit që do të bëhet sot 1 maj 2024

SHEN JOSIFI punëtor LUTJE NDAJ SHËN JOSEFIT PUNËTOR O i bekuar Jozef punëtor, ki mëshirë për mua mëkatar i gjorë O Mjeshtër i madh i shpirtit, më mëso...

Lutja drejtuar Madonës së Loretos

Lutja drejtuar Madonës së Loretos

Zoja e Loretos përfaqëson një pikë të rëndësishme referimi në spiritualitetin katolik, një simbol i besimit, mbrojtjes dhe shpresës për miliona njerëz në…

Më 2 prill, qielli e thirri Gjon Palin II përsëri në vetvete

Më 2 prill, qielli e thirri Gjon Palin II përsëri në vetvete

Gjon Pali II, një nga papët më të dashur dhe me ndikim në historinë e Kishës Katolike, kishte një marrëdhënie të thellë dhe të qëndrueshme me Madonën,…

Me këtë lutje ne thërrasim Virgjëreshën Mari, Zonjën e surprizave

Me këtë lutje ne thërrasim Virgjëreshën Mari, Zonjën e surprizave

Çdo ditë është e duhura për t'iu drejtuar Virgjëreshës Mari me përulësi dhe besim, duke kërkuar ndërmjetësimin e saj të nënës në momentet e vështirësisë dhe…

Lutja që duhet lexuar gjatë adhurimit eukaristik

Lutja që duhet lexuar gjatë adhurimit eukaristik

Recitimi i lutjeve përpara Jezusit në Eukaristinë është një moment shpirtëror i thellë dhe intimiteti me Zotin. Këtu janë disa lutje që mund të recitoni gjatë adhurimit…

Historia e Theklas, gruas që ëndërron Jezusin dhe shërohet nga tumori

Historia e Theklas, gruas që ëndërron Jezusin dhe shërohet nga tumori

Në këtë artikull duam t'ju tregojmë historinë e Tecla, një gruaje e cila u shërua mrekullisht pasi pa në ëndërr Jezusin. Jeta e Tecla Micelit ka kaluar një…

Shën Lea e Romës, e reja që ia kushtoi jetën të varfërve

Shën Lea e Romës, e reja që ia kushtoi jetën të varfërve

Shën Lea e Romës, shenjtja mbrojtëse e të vejave, është një figurë që na flet edhe sot përmes jetës së saj të përkushtimit ndaj Zotit dhe…

Namazi i sabahut

Namazi i sabahut

Lutja në mëngjes është një zakon i shëndetshëm, sepse na lejon të fillojmë ditën me paqe dhe qetësi të brendshme, duke ndihmuar në përballimin e sfidave…

I përzënë nga Padre Pio, ai njeh mëkatet e tij

I përzënë nga Padre Pio, ai njeh mëkatet e tij

Padre Pio, frati i stigmatizuar i Pietrelcina ishte një mister i vërtetë besimi. Me aftësinë e tij për të rrëfyer për orë të tëra pa u lodhur, ai…

Medjugorje: shërimi i mrekullueshëm i Silvia Buso

Medjugorje: shërimi i mrekullueshëm i Silvia Buso

Sot do t'ju tregojmë historinë e shërimit të mrekullueshëm të një gruaje të re që mori një mrekulli në Medjugorje. Protagonistja e kësaj historie është Silvia Buso.…

“I devotshëm. Një shenjtor i Madonës” Një nga shenjtorët më të dashur dhe më të nderuar të të gjitha kohërave

“I devotshëm. Një shenjtor i Madonës” Një nga shenjtorët më të dashur dhe më të nderuar të të gjitha kohërave

Padre Pio nga Pietrelcina është një nga shenjtorët më të dashur dhe më të nderuar të të gjitha kohërave, por figura e tij shpesh shtrembërohet nga imazhe më pak se besnike...

E Shtuna e Shenjtë: heshtja e varrit

E Shtuna e Shenjtë: heshtja e varrit

Sot ka një heshtje të madhe. Shpëtimtari ka vdekur. Pusho në varr. Shumë zemra ishin të mbushura me dhimbje dhe konfuzion të pakontrollueshëm. Vërtet ishte larguar?...

Lutja që do të recitohet të Shtunën e Shenjtë për të kërkuar ndihmën e fuqishme të Jezuit

Lutja që do të recitohet të Shtunën e Shenjtë për të kërkuar ndihmën e fuqishme të Jezuit

Ti je me të vërtetë Zoti i jetës sime, Zot. Në ditën e heshtjes së madhe, siç është e Shtuna e Madhe, do të doja të braktisja veten pas kujtimeve. Së pari do të kujtoj…

Pasioni i Jezusit: një Zot e bëri njeriun

Pasioni i Jezusit: një Zot e bëri njeriun

Fjala e Perëndisë "Në fillim ishte Fjala, Fjala ishte pranë Perëndisë dhe Fjala ishte Perëndi... Dhe Fjala u bë mish dhe...

Kështjella e Asizit pret itinerarin në internet të quajtur Kantiku i Besimit

Kështjella e Asizit pret itinerarin në internet të quajtur Kantiku i Besimit

Në kontekstin e mrekullueshëm të Kështjellës së Asizit, nis një itinerar i rëndësishëm online, i cili merr emrin "Kënga e Besimit". Bëhet fjalë për…

Costantino Vitagliano i kthehet Padre Pios në një moment delikat të jetës së tij

Costantino Vitagliano i kthehet Padre Pios në një moment delikat të jetës së tij

Sot duam t'ju flasim për një djalë shumë të dashur për adoleshentët, nisur nga pjesëmarrja e tij në një program të njohur televiziv "Burra dhe Gra". Po flasim për Konstandinin…

Meditimi i ditës: Kreshmon një kohë lutjeje të vërtetë

Meditimi i ditës: Kreshmon një kohë lutjeje të vërtetë

Por kur luteni, shkoni në dhomën tuaj të brendshme, mbyllni derën dhe lutuni Atit tuaj në fshehtësi. Dhe Ati juaj që ju sheh në fshehtësi...

LUTJA E SHENJT E PESURTME për Jezusin Agonizues në Gethsemani

LUTJA E SHENJT E PESURTME për Jezusin Agonizues në Gethsemani

O Jezus, që përtej dashurisë sate dhe për të kapërcyer ngurtësinë e zemrave tona, falendero shumë ata që meditojnë dhe përhapin përkushtim...

Historia e Giuseppe Otton, fëmijës që dha jetën për të shpëtuar nënën e tij

Historia e Giuseppe Otton, fëmijës që dha jetën për të shpëtuar nënën e tij

Në këtë artikull duam t'ju flasim për Giuseppe Ottone, i njohur si Peppino, një djalë që la gjurmë të pashlyeshme në komunitetin e Torre Annunziata. Lindur…

Lutja e mbrëmjes drejtuar Trinisë së Shenjtë

Lutja e mbrëmjes drejtuar Trinisë së Shenjtë

Lutja drejtuar Trinisë së Shenjtë është një moment reflektimi dhe mirënjohjeje për gjithçka që kemi marrë gjatë ditës që po kthehet...

Gjithnjë e më pak të rinj ndjekin meshën, cilat janë arsyet?

Gjithnjë e më pak të rinj ndjekin meshën, cilat janë arsyet?

Vitet e fundit pjesëmarrja në ritet fetare në Itali duket se ka rënë ndjeshëm. Ndërsa një herë e një kohë mesha ishte një ngjarje fikse për shumë…

Shenjtërorja e Collevalenza-s, e konsideruar Lourdes-i i vogël tërësisht italian

Shenjtërorja e Collevalenza-s, e konsideruar Lourdes-i i vogël tërësisht italian

Shenjtërorja e Dashurisë së Mëshirshme të Collevalenza, e njohur gjithashtu si "Lurdes e vogël", ka një histori magjepsëse të lidhur me figurën e Nënë Speranza. Prania e…

Tre shenjtorë të rëndësishëm na mësojnë se si ta mbajmë shpirtin e Pashkëve me vete në çdo kohë.

Tre shenjtorë të rëndësishëm na mësojnë se si ta mbajmë shpirtin e Pashkëve me vete në çdo kohë.

Festa e Pashkëve të Shenjta po afrohet gjithnjë e më shumë, një moment gëzimi dhe reflektimi për të gjithë të krishterët në mbarë botën.…

Lutja që do të recitohet sot "E Diela e Palmës"

Lutja që do të recitohet sot "E Diela e Palmës"

HYRJA NË SHTËPI ME ULLININ E BEKUAR Për meritë të mundimit dhe vdekjes sate, Jezus, qoftë ky ulli i bekuar simboli i Paqes sate, në…

E Diela e Palmës: ne hyjmë në shtëpi me një degë të gjelbër dhe lutemi si kjo ...

E Diela e Palmës: ne hyjmë në shtëpi me një degë të gjelbër dhe lutemi si kjo ...

Sot, më 24 Mars, Kisha përkujton të Dielën e Palmave ku bëhet bekimi i degëve të ullirit si zakonisht. Fatkeqësisht për pandeminë…

Lutja e së Dielës së Palmës që do të recitohet sot

Lutja e së Dielës së Palmës që do të recitohet sot

HYRJA NË SHTËPI ME ULLININ E BEKUAR Për meritë të mundimit dhe vdekjes sate, Jezus, qoftë ky ulli i bekuar simboli i Paqes sate, në…

Profecia e Padre Pios drejtuar Atit Giuseppe Ungaro

Profecia e Padre Pios drejtuar Atit Giuseppe Ungaro

Padre Pio, shenjtori i Pietrelcinës, i njohur për mrekullitë e shumta dhe përkushtimin e tij të madh ndaj nevojtarëve, la një profeci që…

Saint Luigi Orione: Shenjtori i bamirësisë

Saint Luigi Orione: Shenjtori i bamirësisë

Don Luigi Orione ishte një prift i jashtëzakonshëm, një model i vërtetë përkushtimi dhe altruizmi për të gjithë ata që e njohën. Lindur nga prindër…

A i fal Zoti mëkatet dhe gabimet e bëra në të kaluarën? Si të merrni faljen e tij

A i fal Zoti mëkatet dhe gabimet e bëra në të kaluarën? Si të merrni faljen e tij

Kur bëjmë mëkate ose veprime të këqija, shpesh na mundon mendimi i pendimit. Nëse po pyesni veten nëse Zoti e fal të keqen dhe…

Via Crucis kushtuar Carlo Acutis

Via Crucis kushtuar Carlo Acutis

Don Michele Munno, famullitar i kishës së "San Vincenzo Ferrer", në provincën e Kozencës, kishte një ide ndriçuese: të kompozonte një Via Crucis të frymëzuar nga jeta…

Papa Françesku: “Zoti nuk na gozhdon në mëkatin tonë”

Papa Françesku: “Zoti nuk na gozhdon në mëkatin tonë”

Gjatë Engjëllit, Papa Françesku nënvizoi se askush nuk është i përsosur dhe se ne të gjithë jemi mëkatarë. Ai kujtoi se Zoti nuk na dënon për…

Fuqia e rrëfimit gjatë Kreshmës

Fuqia e rrëfimit gjatë Kreshmës

Kreshma është periudha nga e mërkura e hirit deri të dielën e Pashkëve. Është një periudhë 40-ditore e përgatitjes shpirtërore në…

A janë sharjet apo sharjet më serioze?

A janë sharjet apo sharjet më serioze?

Në këtë artikull duam të flasim për shprehje shumë të pakëndshme drejtuar Zotit, shpesh të përdorura shumë lehtë, blasfemi dhe mallkime, Këto 2…

Pse Jezui u shoqërua me «Qengjin e Perëndisë që heq mëkatet e botës»

Pse Jezui u shoqërua me «Qengjin e Perëndisë që heq mëkatet e botës»

Në botën e lashtë, njerëzit ishin thellësisht të lidhur me natyrën përreth tyre. Respekti i ndërsjellë midis njerëzimit dhe botës natyrore ishte i dukshëm dhe…

Shën Kristina, martirja që duroi martirizimin e të atit për të nderuar besimin e saj

Shën Kristina, martirja që duroi martirizimin e të atit për të nderuar besimin e saj

Në këtë artikull duam t'ju flasim për Shën Kristinën, një martire e krishterë që festohet më 24 korrik nga Kisha. Emri i tij do të thotë “i shenjtëruar për…

Françeska e Sakramentit të Bekuar dhe shpirtrat e Purgatorit

Françeska e Sakramentit të Bekuar dhe shpirtrat e Purgatorit

Frances of Sakramenti i Bekuar, një karmelite zbathur nga Pamplona ishte një figurë e jashtëzakonshme që kishte përvoja të shumta me shpirtrat në Purgator. Aty…

Kapela e Virgjëreshës së Karmelit e paprekur pas zjarrit: një mrekulli e vërtetë

Kapela e Virgjëreshës së Karmelit e paprekur pas zjarrit: një mrekulli e vërtetë

Në një botë të dominuar nga tragjedi dhe fatkeqësi natyrore, është gjithmonë ngushëlluese dhe befasuese të shohësh sesi prania e Marisë është në gjendje të ndërhyjë...

Lutja e mbrëmjes për të kërkuar ndërmjetësimin e Zojës së Lourdes (Dëgjo lutjen time të përulur, Nënë e butë)

Lutja e mbrëmjes për të kërkuar ndërmjetësimin e Zojës së Lourdes (Dëgjo lutjen time të përulur, Nënë e butë)

Lutja është një mënyrë e bukur për t'u ribashkuar me Zotin ose me shenjtorët dhe për të kërkuar ngushëllim, paqe dhe qetësi për veten dhe për…

Origjina e vezës së Pashkëve. Çfarë përfaqësojnë vezët e çokollatës për ne të krishterët?

Origjina e vezës së Pashkëve. Çfarë përfaqësojnë vezët e çokollatës për ne të krishterët?

Nëse flasim për Pashkët, ka të ngjarë që gjëja e parë që na vjen në mendje janë vezët me çokollatë. Kjo delikatesë e ëmbël bëhet dhuratë…

Motra e bukur Sesilia shkoi në krahët e Zotit duke buzëqeshur

Motra e bukur Sesilia shkoi në krahët e Zotit duke buzëqeshur

Sot duam t'ju flasim për motrën Cecilia Maria del Volto Santo, gruaja e re fetare që tregoi besim dhe qetësi të jashtëzakonshme...

Pelegrinazhi në Lourdes e ndihmon Robertën të pranojë diagnozën e vajzës së saj

Pelegrinazhi në Lourdes e ndihmon Robertën të pranojë diagnozën e vajzës së saj

Sot duam t'ju tregojmë historinë e Roberta Petrarolos. Gruaja jetoi një jetë të vështirë, duke sakrifikuar ëndrrat e saj për të ndihmuar familjen e saj dhe…

Imazhi i Virgjëreshës Mari është i dukshëm për të gjithë, por në realitet kamari është bosh (Shfaqja e Madonës në Argjentinë)

Imazhi i Virgjëreshës Mari është i dukshëm për të gjithë, por në realitet kamari është bosh (Shfaqja e Madonës në Argjentinë)

Fenomeni misterioz i Virgjëreshës Mari të Altagracia ka tronditur komunitetin e vogël të Kordobës, Argjentinë, për më shumë se një shekull. Çfarë e bën këtë…

Kuptimi i INRI në kryqin e Jezusit

Kuptimi i INRI në kryqin e Jezusit

Sot duam të flasim për shkrimin INRI në kryqin e Jezusit, për të kuptuar më mirë kuptimin e tij. Ky shkrim në kryq gjatë kryqëzimit të Jezusit nuk…

Pashkët: 10 kuriozitete për simbolet e pasionit të Krishtit

Festat e Pashkëve, si çifute ashtu edhe të krishtera, janë plot me simbole të lidhura me çlirimin dhe shpëtimin. Pashka përkujton ikjen e hebrenjve...

Shën Filomena, lutje virgjëreshës martire për zgjidhjen e rasteve të pamundura

Shën Filomena, lutje virgjëreshës martire për zgjidhjen e rasteve të pamundura

Misteri që rrethon figurën e Shën Filomenës, një e re martire e krishterë që jetoi në epokën primitive të Kishës së Romës, vazhdon të magjepsë besimtarët...

Lutja e mbrëmjes për të qetësuar zemrën e shqetësuar

Lutja e mbrëmjes për të qetësuar zemrën e shqetësuar

Lutja është një moment intimiteti dhe reflektimi, një mjet i fuqishëm që na lejon t'i shprehim mendimet, frikën dhe shqetësimet tona Zotit,…

Fjalët e Padre Pios pas vdekjes së Papa Piut XII

Fjalët e Padre Pios pas vdekjes së Papa Piut XII

Më 9 tetor 1958 e gjithë bota mbante zi për vdekjen e Papa Piut XII. Por Padre Pio, frati i stigmatizuar i San...

Lutja për t'i kërkuar Nënë Speranzës një hir

Lutja për t'i kërkuar Nënë Speranzës një hir

Nënë Speranza është një figurë e rëndësishme e Kishës Katolike bashkëkohore, e dashur për përkushtimin e saj ndaj bamirësisë dhe përkujdesjes ndaj nevojtarëve. Lindur më…

O Nëna e Shenjtë e Medjugorjes, ngushëlluese e të pikëlluarve, dëgjo lutjen tonë

O Nëna e Shenjtë e Medjugorjes, ngushëlluese e të pikëlluarve, dëgjo lutjen tonë

Zoja e Medjugorjes është një shfaqje Marian që ka ndodhur që nga 24 qershor 1981 në fshatin Medjugorje, që ndodhet në Bosnje dhe Hercegovinë. Gjashtë vizionarë të rinj,…

Lutja e lashtë për Shën Jozefin që ka reputacionin e "mos dështon": kushdo që e reciton do të dëgjohet

Lutja e lashtë për Shën Jozefin që ka reputacionin e "mos dështon": kushdo që e reciton do të dëgjohet

Shën Jozefi është një figurë e respektuar dhe e nderuar në traditën e krishterë për rolin e tij si baba birësues i Jezusit dhe për shembullin e tij…