Historia e Rhoan Ketu: Djali që e donte Jezusin.

Historia prekëse e të riut përfundon më 4 qershor 2022 Rohan Ketu, një djalë 18-vjeçar me distrofi muskulare.

djali

Historia e Rohan Ketu nis 18 vite më parë, kur humbi nënën e saj në moshën 3-vjeçare. I mbetur me babain e tij, një alkoolik, Rhoan jetoi në një gjendje të rëndë të neglizhencës derisa u pranua nga murgeshat e Shtëpia e Bamirësisë.

Ajo që u gjendën murgeshat ishte një djalë i mbyllur, i tmerruar edhe nga zërat mashkullorë, për shkak të traumës së fortë të pësuar duke jetuar me të atin. Ai qëndroi i mbyllur për një kohë të gjatë në heshtjen e tij dhe pa mundur as ta prekte askush. Derisa pak nga pak mësoi të shijonte jetën, por mbi të gjitha për të buzëqeshur.

Rhoan Ketu: djali me aftësi të kufizuara që gjeti sërish buzëqeshjen falë lutjes

Me të gjithë fëmijët e tjerë me aftësi të kufizuara, Rhoan kishte mësuar të merrte pjesë dhe ta donte katekizmin, gjë që e lejoi atë të njihej Jezu, të besosh në një të mirë më të madhe, deri në atë pikë sa të ndjekësh meshën në latinisht dhe të marrësh pjesë aktive në meshën në maharati.

Nën jastëkun e saj ajo mbante imazhe të Padre Pios dhe Gjon Palit II dhe besonte thellësisht se shenjtorët e saj ndërmjetësuan për t'ia lehtësuar vuajtjet. Pavarësisht vuajtjeve fizike, ai mbante në fytyrë një buzëqeshje ngjitëse, të cilën ua përcolli të gjithë atyre që patën kënaqësinë ta ndiqnin.

Gjatë agonisë që zgjati 20 ditë, Rohan u përqafua dhe u kujdes për të me gjithë dashurinë e mundshme nga Motra Julie Pereira, nëna Superiore, e cila u kujdes për të për 15 vjet.

Për motrën Julie Pereira, Rhoan ishte një pronar, falë tij të gjitha murgeshat patën ndjesinë e kujdesit për trupin e Jezusit, duke e ndjerë atë afër. Ata gjithashtu mësuan se si të jetonin pavarësisht nga vuajtjet dhe mësuan të luten në mënyrën më të sinqertë që kanë njohur ndonjëherë.

Rhoan ishte për të gjithë një shembull i durimit, qëndrueshmërisë dhe amore. Por mbi të gjitha një shembull force, entuziazmi, ai entuziazëm që duhet t'i ndihmojë të gjithë të reflektojnë dhe të turpërohen kur dikush dorëzohet për problemet e parëndësishme.

Artikuj të ngjashëm