meditimi ditor

Jezusi bekon

Reflektoni sot për çdo person në jetën tuaj me të cilin diskutoni rregullisht

Farisenjtë dolën përpara dhe filluan të grindeshin me Jezusin, duke i kërkuar një shenjë nga qielli për ta vënë në provë. Ai psherëtiu nga thellësia e ...

shenja e kryqit

Meditimi i ditës: e vetmja shenjë e vërtetë e kryqit

Meditimi i ditës, e vetmja shenjë e vërtetë e kryqit: turma dukej se ishte një grup i përzier. Së pari, kishte nga ata që besuan me gjithë zemër në ...

Reflektoni sot në lavdërimet që jepni dhe merrni

Lavdërimi që jepni dhe merrni: "Si mund të besoni, kur pranoni lavdërime nga njëri-tjetri dhe nuk kërkoni lavdërimin që vjen nga një Zot?"...

njeriu që jep lëmoshë

A është dhënia e lëmoshës një formë e saktë bamirësie?

Lëmosha për të varfrit është një manifestim i devotshmërisë i lidhur ngushtë me detyrat e një të krishteri të mirë. Rezulton të jetë diçka e pakëndshme, negative, për ata që ...

Sulm paniku

Zoti ndihmon për të kapërcyer një fobi ose frikë tjetër

Zoti ndihmon për të kapërcyer një fobi ose frikë të tjera. Le të zbulojmë se çfarë janë dhe si t'i kapërcejmë me ndihmën e Zotit.Nëna e të gjithëve ...

Bibla

Dëshmia Gjeni se çfarë thotë Shpirti

Dëshmia Zbuloni se çfarë thotë Shpirti. Bëra diçka të pazakontë për një grua evropiane në moshë të mesme. Kam kaluar një fundjavë në një...

pendim

Ndjenja e fajit: çfarë është ajo dhe si ta heqim qafe atë?

Faji është ndjenja se keni bërë diçka të gabuar. Ndjenja e fajit mund të jetë shumë e dhimbshme sepse ndiheni të persekutuar...

Meditimi sot

Meditimi sot: sulmet e të ligut

Sulmet e të ligut: Shpresohet se farisenjtë e përmendur më poshtë kanë kaluar në një konvertim të thellë të brendshëm përpara se të vdisnin. Nëse nuk do të kishin,...

Meditimi sot

Meditimi sot: madhështia e Shën Jozefit

Madhështia e Shën Jozefit: kur Jozefi u zgjua, bëri siç e kishte urdhëruar engjëlli i Zotit dhe mori gruan e tij në shtëpinë e tij. Matteo…

Telefononi

Profesioni fetar: çfarë është dhe si njihet?

Zoti ka hartuar një program shumë të qartë për secilin prej nesh për të na udhëhequr drejt realizimit të jetës sonë. Por le të shohim se çfarë është Vocation ...

Mrekullia e besimit, meditimi i sotëm

Habia e besimit "Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them se Biri nuk mund të bëjë asgjë vetëm, por vetëm atë që sheh se po bëhet ...

Meditimi i sotëm: Rezistenca e pacientit

Meditimi i sotëm: Rezistenca e pacientit: Ishte një burrë që kishte qenë i sëmurë për tridhjetë e tetë vjet. Kur Jezusi e pa atë të shtrirë dhe e kuptoi se ai ishte ...

Meditimi sot: besimi në të gjitha gjërat

Tani ishte një nëpunës mbretëror, djali i të cilit ishte i sëmurë në Kapernaum. Kur mësoi se Jezusi kishte mbërritur në Galile nga Judea, shkoi tek ai ...

Meditimi sot: Një përmbledhje e ungjillit të tërë

"Sepse Perëndia e deshi aq shumë botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që kushdo që beson në të të mos vdesë, por të mund të...

Meditimi sot: duke u justifikuar me mëshirë

Jezusi ua drejtoi këtë shëmbëlltyrë atyre që ishin të bindur për drejtësinë e tyre dhe përçmonin të gjithë të tjerët. “Dy njerëz u ngjitën në zonën e tempullit për të…

Meditimi sot: mos mbani asgjë

“Dëgjo, o Izrael! Zoti, Perëndia ynë, është vetëm Zoti! Do ta duash Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë...

Meditimi sot: Mbretëria e Zotit është mbi ne

Por nëse unë i dëboj demonët me gishtin e Perëndisë, atëherë mbretëria e Perëndisë ka ardhur mbi ju. Luka 11:20 ...

Meditimi sot: lartësia e ligjit të ri

lartësia e ligjit të ri: Unë nuk erdha për të shfuqizuar, por për të përmbushur. Me të vërtetë po ju them, deri në qiell dhe tokë ...

shpjegoju fëmijëve

Si t’i ndihmoni fëmijët tuaj të dallojnë të mirën nga e keqja?

Çfarë do të thotë që një prind të rrisë ndërgjegjen morale dhe etike të fëmijës? Fëmijët nuk duan që t'u imponohet ndonjë zgjedhje apo...

Meditimi sot: fal nga zemra

Duke falur nga zemra: Pjetri iu afrua Jezusit dhe e pyeti: “Zot, nëse vëllai im mëkaton kundër meje, sa herë duhet ta fal? Për sa i përket…

Meditimi sot

Meditimi sot: vullneti lejues i Zotit

Vullneti lejues i Perëndisë: Kur njerëzit në sinagogë e dëgjuan, të gjithë u mbushën me zemërim. Ata u ngritën, e përzunë nga qyteti dhe ...

Meditimi sot

Meditimi sot: zemërimi i shenjtë i Zotit

zemërimi i shenjtë i Perëndisë: ai bëri një kamxhik me litarë dhe i dëboi të gjithë jashtë tempullit, me delet dhe qetë, ...

Meditimi sot: ngushëllim për mëkatarin e penduar

Ngushëllim për mëkatarin e penduar: Ky ka qenë reagimi i djalit besnik në shëmbëlltyrën e djalit plangprishës. Kujtojmë se pasi e shpërdoruam trashëgiminë e tij, ...

Ndërtimi i mbretërisë

Ndërtimi i mbretërisë, meditimi i ditës

Ndërtesa e Mbretërisë: A jeni ju ndër ata që do të privohen nga mbretëria e Perëndisë? Apo midis atyre që do t'u jepet për të dhënë fryte të mira? ...

Familja

Familja: sa e rëndësishme është sot?

Në botën e sotme të trazuar dhe të pasigurt, është e rëndësishme që familjet tona të luajnë një rol prioritar në jetën tonë. Çfarë është më e rëndësishme...

Meditimi i ditës

Meditimi i ditës: një kontrast i fuqishëm

Një kontrast i fuqishëm: Një nga arsyet pse kjo histori është kaq e fuqishme është për shkak të kontrastit të qartë përshkrues midis të pasurit dhe Llazarit. ...

përsiatje

Meditimi: përballja e kryqit me guxim dhe dashuri

Meditim: përballë kryqit me guxim dhe dashuri: ndërsa Jezusi po ngjitej në Jeruzalem, ai i mori dymbëdhjetë dishepujt vetëm dhe u tha atyre gjatë ...

i mbështetur për të marrë jetën e tij

Vetëvrasja: Shenjat paralajmëruese dhe parandalimi

Përpjekja për vetëvrasje është një shenjë e shqetësimit shumë intensiv. Ka shumë njerëz që vendosin të marrin jetën e tyre çdo vit. Të…

Meditimi i ditës: madhështia e vërtetë

Meditimi i ditës, madhështia e vërtetë: a dëshiron të jesh vërtet i shkëlqyeshëm? Dëshironi që jeta juaj të bëjë vërtet një ndryshim në jetën e të tjerëve? Në përfundim…

distanca në një marrëdhënie

Marrëdhëniet në distancë të gjatë, si t'i menaxhoni ato?

Sot janë të shumtë ata që jetojnë marrëdhënie në distancë me partnerin. Në këtë periudhë është shumë e ndërlikuar menaxhimi i tyre, fatkeqësisht...

Meditimi: mëshira shkon në të dy anët

Meditimi, mëshira shkon në të dyja drejtimet: Jezusi u tha dishepujve të tij: “Jini të mëshirshëm, ashtu siç është i mëshirshëm Ati juaj. Ndaloni së gjykuari dhe...

meditimi i ditës

Meditimi i ditës: Shpërfytyruar në lavdi

Meditimi i ditës, Shndërruar në lavdi: mësimet e shumta të Jezusit ishin të vështira për t'u pranuar për shumë njerëz. Urdhri i tij për të dashur armiqtë tuaj, ...

gjest mirënjohjeje

Mirënjohja: një gjest që ndryshon jetën

Mirënjohja është gjithnjë e më e rrallë në ditët e sotme. Të qenit mirënjohës ndaj dikujt për diçka përmirëson jetën tonë. Është një kurë e vërtetë për të gjitha...

përsosja e dashurisë

Përsosja e dashurisë, meditimi i ditës

Përsosmëria e dashurisë, meditimi për ditën: Ungjilli i sotëm përfundon me Jezusin që thotë: “Pra, jini të përsosur, sikurse Ati juaj është i përsosur…

Vuajtjet dhe keqtrajtimet

Keqtrajtimi: si të shërohemi nga pasojat

Ka çështje shumë të ndjeshme dhe personale, për shkak të keqtrajtimit, të cilat mund të zgjojnë ndjenja aq shqetësuese saqë rrallëherë flitet në publik. Por diskutojeni...

përtej faljes

Përtej faljes, meditimi i ditës

Përtej faljes: A po jepte Zoti ynë këtu këshilla ligjore në lidhje me një proces penal ose civil dhe si të shmangej një proces gjyqësor? Sigurisht…

lutja e ditës

Meditimi i ditës: lutuni për vullnetin e Zotit

Meditimi i ditës, lutja për vullnetin e Zotit: qartë kjo është një pyetje retorike nga Jezusi. Asnjë prind nuk do t'i jepte djalit apo vajzës së tyre ...

babai ynë

Meditimi i ditës: lutju Atit tonë

Meditimi i ditës lutuni Atit tonë: mos harroni se Jezusi ndonjëherë largohej vetëm dhe kalonte gjithë natën në lutje. Ashtu eshte…

Jezusi dhe kisha

Meditimi i ditës: Kisha do të mbizotërojë gjithmonë

Mendoni për institucionet e shumta njerëzore që kanë ekzistuar gjatë shekujve. Qeveritë më të fuqishme kanë ardhur dhe kanë shkuar. Lëvizje të ndryshme kanë shkuar dhe ...

Meditimi i ditës: 40 ditë në shkretëtirë

Ungjilli i sotëm i Markut na paraqet një version të shkurtër të tundimit të Jezusit në shkretëtirë. Matteo dhe Luca japin shumë detaje të tjera, si ...

Meditimi i ditës: fuqia transformuese e agjërimit

“Do të vijnë ditët kur do t’ua heqin dhëndrin dhe do të agjërojnë”. Mateu 9:15 Orekset dhe dëshirat tona trupore mund të mjegullojnë lehtësisht...

Meditimi i ditës: dashuria e thellë largon frikën

Jezusi u tha dishepujve të tij: «Biri i njeriut duhet të vuajë shumë dhe të refuzohet nga pleqtë, nga krerët e priftërinjve dhe nga skribët, të vritet ...

Meditimi i ditës: Kreshmon një kohë lutjeje të vërtetë

Por kur luteni, shkoni në dhomën tuaj të brendshme, mbyllni derën dhe lutuni Atit tuaj në fshehtësi. Dhe Ati juaj që ju sheh në fshehtësi...

Meditimi i ditës: të kuptuarit e mistereve të qiellit

“Nuk e keni kuptuar apo kuptuar akoma? Ju janë ngurtësuar zemrat? Keni sy dhe nuk shihni, veshë dhe nuk dëgjoni? "Marku 8: 17-18 Si ...

Zoti na ndihmon t'i përgjigjemi problemeve të adoleshencës

Zoti na ndihmon t'i përgjigjemi problemeve të adoleshencës

Një nga sfidat më të rëndësishme dhe më komplekse, një boshllëk që vetëm Jezusi, së bashku me familjet, mund ta mbushë. Adoleshenca është një fazë delikate e jetës, në...

E diela e gjashtë në kohën e zakonshme: ndër të parat që dëshmojnë

Marku na tregon se mrekullia e parë shëruese e Jezusit ndodhi kur prekja e tij lejoi një plak të sëmurë të fillonte të shërbente. ...

Jezusi dhe lebrozi

Reflektoni, sot, në fjalët e Jezusit në Ungjillin e sotëm

Një lebroz iu afrua Jezusit dhe, i ulur në gjunjë, iu lut dhe i tha: "Nëse dëshiron, mund të më pastrosh". I prekur nga keqardhja, ai zgjati dorën, e preku ...

Jezusi predikon

Mendoni për përparësitë tuaja në jetë sot. Çfarë është më e rëndësishme për ju?

“Zemra më vjen keq për turmën, sepse ata janë me mua prej tre ditësh dhe nuk kanë çfarë të hanë. Nëse ka...

don luigi maria epicoco

Koment i Ungjillit nga Fr Luigi Maria Epicoco: Mk 7, 31-37

I sollën një shurdhmemec, duke iu lutur që të vinte dorën mbi të”. Shurdhmemecët e përmendur në Ungjill nuk kanë asnjë lidhje me ...

degjo fjalen

Meditim i përditshëm: dëgjo dhe thuaj fjalën e Zotit

Ata u mahnitën jashtëzakonisht dhe thanë: “Ai i bëri të gjitha gjërat mirë. I bën të shurdhërit të dëgjojnë dhe memecët të flasin”. Marku 7:37 Ky rresht është ...