E moshuara, pas një sëmundjeje që bie mbi sobën e ndezur, gjendet e vdekur.

Scala, provinca e Salernos, një grua 82-vjeçare u gjet e vdekur nga vëllai i saj 86-vjeçar. Tragjedia ka ndodhur për shkak të një sëmundjeje të papritur të gruas që ndodhej pikërisht pranë sobës elektrike.

Gruaja e vjetër e sëmurë
Imagjinoni di repertorio

Lajmi bëhet i ditur nga gazeta Il Mëngjes

Sipas rikonstruksioneve të para, vëllai i Signora Graziella-s ishte në rrugë për ta parë ashtu si çdo mëngjes. Në fakt motra e saj jetonte vetëm, por çdo ditë e ndihmonte Antonio i cili i bashkohej në shtëpi.

Sot në mëngjes, për shkak të një fatkeqësie, z. Antonio erdhi me vonesë, por ndihej ende i qetë; ai e dinte se motra e tij do ta priste dhe nuk do të dilte nga shtëpia pa të.

Scala, një grua e moshuar që vuan nga një atak në zemër, rrëzohet mbi sobë.

Kur vëllai i Grazielës mbërriti në vendngjarje dhe motra e saj nuk u përgjigj, Antonio kërkoi ndihmë nga fqinjët të cilët menjëherë telefonuan 118. Pasi e detyruan bllokimin, zjarrfikësit, karabinierët dhe punonjësit e shëndetësisë e gjetën të moshuarën në tokë. Ajo sapo ishte larguar nga shtrati dhe kishte rënë pikërisht mbi ngrohësin elektrik, në fakt raportoi shenja të dukshme djegieje.

Vdekja e vërtetuar nga mjeku do të kishte ndodhur për:

“Insuficienca ventrikulare në të sëmurin kardiak, me komplikacione pulmonare”.

Kjo është një tragjedi e lidhur me moshën dhe gjendjen fizike të gruas së vjetër, edhe pse kjo paraqet një humbje të konsiderueshme për vëllain e saj. Të moshuarit tanë shpesh e gjejnë veten përballë një përditshmërie që bëhet e rëndë kur ata kanë probleme shëndetësore. Në rastin e Signora Graziellës, ajo kishte dashurinë dhe ndihmën e vëllait të saj Antonio, i cili nuk e la kurrë vetëm. Një shembull i dashurisë vëllazërore që nuk na lë indiferentë. Këshilla është të monitorohen shpesh njerëzit e moshuar që jetojnë vetëm dhe që mund të kenë nevojë për ndihmë. Të jesh i vjetër është një dhuratë e DIO edhe kur sëmundja bëhet invaliduese dhe nevojitet ndihma e vazhdueshme.

Artikuj të ngjashëm