San Pietro d'Alcantara

 • San Pietro d'Alcantara
 • Louis Tristan autor
 • Viti: shekulli XVI
 • titulli: San Pietro d'Alcantara
 • vendi: Muzeu Prado, Madrid
 • Emri: San Emri: St.
 • titolo: prift i shenjtë
 • Lindja: 1499 Alcantara Spanjë
 • Vdekja: 18 tetor 1562, Arenas de San Pedro, Spanjë.
 • 18 Tetor

Martirologjia: botim 2004

Lloji: Përkujtimore

San Pietro lindi në Alcantara, një qytet i izoluar spanjoll. Pietro lindi në vitin 1499. Ky shenjtor pati një jetë të larmishme dhe aktive. Babai ishte Alfonso Garavito dhe e ëma Maria Villela, të dy fisnikë dhe të zhurmshëm. Pasi kreu arsimin e mesëm dhe filozofik në vendlindje, u dërgua në Salamanka për të studiuar të drejtën kanonike. Ai qëndroi atje për dy vjet. Devotshmëria dhe zbatimi i tij i veçantë u vlerësuan si modele. Zoti e udhëhoqi atë të pranonte urdhrin fetar të Shën Françeskut kur ishte ende atje. Pas përfundimit të noviatit, ai mori zakonin e shenjtë në manastirin e Maniarez dhe u shugurua prift. Më pas ai u dërgua në Bolvisa. Pjetri solli një shpirt të madh dhe një pafajësi të madhe me vete në manastir. Ky ishte karakteri i tij i veçantë si njeri i shenjtë. Ai ishte shumë aktiv dhe kishte pak për të ngrënë dhe për të fjetur. Ai ishte njëzet vjeç kur u emërua epror i shtëpisë së re në Badacos. Tre vjet më vonë ai u shugurua prift. Ai ishte kujdestar i manastirit të Zojës së Engjëjve dhe atje shkëlqeu më shumë shenjtëria e tij.

Ai u kthye në Sant'Onofrio a Lapa për të shkruar një operetë se si të lutet. Kjo vepër u vlerësua shumë nga të gjithë krerët shpirtërorë të kohës. Gjon III, mbreti i Portugalisë, donte ta takonte dhe e ftoi në shtëpinë e tij. Ky udhëtim çoi në konvertimin e disa zotërve të mëdhenj dhe në vendimin e Maria Incanta, motrës së mbretëreshës, të linte botën dhe të bëhej murgeshë. Më pas ai u zgjodh provincial i manastirit të Albuqueque pasi kishte zgjidhur disa mosmarrëveshje midis qytetarëve të Alcantara. Dashuria e tij për Perëndinë ishte e admirueshme, si dhe zelli i tij për shpirtrat. Ai themeloi kongregacionin e Alcantarini-ve në vitin 1551. Ajo bazohej në kursimin dhe dashurinë për Zotin. Ai ishte tashmë i moshuar dhe kishte vizituar të gjitha manastiret që kishte themeluar. Megjithatë, Visiosa u sëmur rëndë.

Ai u dërgua në manastirin e Arenas, ku vdiq në moshën 63-vjeçare. Ishte 18 tetori i vitit 1562. Pas jetës së saj, ajo e kishte ndihmuar Shën Terezën në reformën e saj dhe, me vdekjen e saj, ai i drejtoi këto fjalë: Gëzuar pendesën, ti më ke fituar një lavdi kaq të madhe.

Një mendim për San Pietro d'Alcantara

Pyetje të shpeshta

 • Kur përkujtohet Shën Pjetri i Alkantarës?

  Më 18 tetor festohet San Pietro d'Alcantara

 • Kur lindi San Pietro d'Alcantara?

  San Pietro d'Alcantara u pagëzua në 1499.

 • Ku lindi San Pietro d'Alcantara?

  San Pietro d'Alcantara u pagëzua në Alcantara (Spanjë).

 • Kur vdiq San Pietro d'Alcantara?

  San Pietro d'Alcantara u vra më 18 tetor 1562.

 • Ku vdiq San Pietro d'Alcantara?

  Shën Pjetri i Alkantarës vdiq në Arenas de San Pedro, Spanjë.

Artikuj të ngjashëm