Si të lutemi për të shmangur luftën në Ukrainë

“I lutemi Zotit me këmbëngulje që ajo tokë të shohë vëllazërinë të lulëzojë dhe të kapërcejë ndarjet”: shkruan ai Papa Francesco në një postim në Twitter të publikuar nga llogaria e tij @pontifex, në të cilën ai shton: “Lutjet që ngrihen sot në qiell, le të prekin mendjet dhe zemrat e atyre që janë përgjegjës në tokë”. Paqja në Ukrainë dhe në mbarë Evropën është e kërcënuar, Papa na fton të lutemi që lufta në Ukrainë të shmanget.

Lutja për të shmangur luftën në Ukrainë

Bota e Kishës Katolike po lëviz për të krijuar një rrjet ndërmjetësimi dhe lutjesh për të shmangur luftën në Ukrainë, një ngjarje që duket gjithnjë e më e afërt dhe e mundshme, por ne e dimë se gjithçka është e mundur për ata që besojnë: Zoti mund ta ndalë luftën dhe çdo sulm i armikut që nga fillimi i tij.

Nëpërmjet llogarisë së tij @pontifex Papa Françesku shkroi: “Lutjet që ngrihen deri në qiell prekin mendjet dhe zemrat e atyre që janë përgjegjës në tokë sot”, ai na fton të lutemi për vëllazëri dhe paqe në këtë rajon evropian.

Prelatët na ftojnë të lutemi kështu, duke na bashkuar me synimet e Papës: “Zot i Plotfuqishëm, bekoje popullin tënd me paqe. Paqja juaj, e dhënë në Krishtin, qetësoftë tensionet që kërcënojnë sigurinë në Ukrainë dhe në kontinentin evropian. Në vend të mureve të ndarjes dhe konfrontimit, mund të mbillen dhe ushqehen farat e vullnetit të mirë, respektit të ndërsjellë dhe vëllazërisë njerëzore.

Jepuni urtësi, lutemi, të gjitha palëve dhe atyre me përgjegjësi në bashkësinë ndërkombëtare, pasi ato kërkojnë t'i japin fund tensioneve të vazhdueshme, duke përqafuar rrugën e pajtimit dhe paqes përmes dialogut dhe bashkëpunimit konstruktiv. Me Marinë, Nënën e Paqes, të lutemi, o Zot, të zgjosh popullin tënd për të ndjekur rrugën e paqes, duke mbajtur parasysh fjalët e Jezusit: "Lum paqebërësit, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë". Amen.

Artikuj të ngjashëm