Vajza pas goditjes në tru kundërshton prognozën mjekësore dhe kundër të gjitha gjasave fillon të ecë përsëri

Për mjekët, vajze 11-vjeçarja Natalie Bentos-Pereira nuk do të ecte kurrë pas një goditjeje. Kundër të gjitha gjasave Natalie ngrihet.

Natalie

Natalie është një vajzë 11-vjeçare nga Karolina e Jugut, e cila vetëm në moshën 11-vjeçare në vitin 2017, pësoi një goditje në shtyllën kurrizore. Një ditë Natalie u zgjua me dhimbje shpine, por megjithatë vendosi të vazhdonte ditët e saj pa menduar shumë për këtë, derisa dhimbja u bë shumë e fortë.

Prindërit e çuan në spital dhe atje diagnozë ishte e tmerrshme. Sipas mjekëve, vajza e tyre e vogël nuk do të ecte më kurrë.

Margaret dhe Gerardo, ju jo ata u dorëzuan, dhe vendosën ta mbanin të fshehtë prognozën nga vajza e tyre. Kështu ata filluan t'u drejtoheshin mjekëve të tjerë, për të vazhduar të shpresonin. Por përgjigja ishte gjithmonë e njëjta, vajza nuk do të ecte më. Më pas, prindërit e guximshëm të Natalie vendosën t'i sfidojnë këto parashikime dhe t'i vërtetojnë ato të gabuara.

Natalie nuk dorëzohet dhe ngrihet përsëri në këmbë

Kështu filloi një udhëtim i gjatë për Natalie terapi dhe rehabilitim, e cila zgjati tre vjet, gjatë të cilave vajza nuk hoqi dorë asnjë minutë, derisa filloi të ecte përsëri me një shëtitës.

Prej aty vajza kaloi në terapi me ujë dhe për të që e donte notin ishte një moment shumë i lumtur. Përkundër të gjitha gjasave, kjo vajzë e guximshme, e cila nuk u dorëzua kurrë, filloi të ecte përsëri, një hap pas tjetrit, duke u treguar të gjithëve se ndonjëherë do të mund të shkojë aty ku ndalon shkenca.

Tani Natalie është njëi ri që ndjek shkollën e mesme, dhe ëndërron të ardhmen e saj, si të gjithë njerëzit më me fat se ajo.

 
 
 
 
 
Shiko këtë post në Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Një postim i shpërndarë nga Fightnatfight (@fightnatfight)

Ndonjëherë flasim për mrekulli, engjëj, diçka që nuk shihet, por në të cilën mund të besohet dhe që ndihmon për të ecur përpara. Çfarëdo që të ndodhë në jetë, nuk keni pse kurrë mos u dorëzo, sepse ndryshimin e vërtetë mund ta bëni vetëm ju, me vullnetin dhe vullnetin për të jetuar.

Artikuj të ngjashëm